Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Champagne Boizel Brut Réserve
Våra kunder tycker

Champagne BoizelBrut Réserve

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Världens bästa Champagne under 500 kronor? Vi kan inte komma ihåg att vi har sett en "standardcuvée" någonsin få så höga poäng som Boizels Brut Réserve med sina 97 poäng från Decanter (som tillhör världens bästa vinmagasin). Denna cuvee erhålls genom en blandning av de tre klassiska druvsorterna i C ···

Styckvis

399 kr

/flaskaOrd. pris 459 kr
Låda (6 st)

2 394 kr

Ord. pris 2 754 kr
Smaknotering

Uttrycksfull, fruktig och frisk doft av vita blommor, vit persika, aprikos med nyanser av citrusfrukter och brioche. Smaken är fruktig, fräsch och välbalanserad med intensiva toner av päronkompott och akaciahonung som hänger kvar i länge i eftersmaken.

Drickes
2023-2028
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Världens bästa Champagne under 500 kronor? Vi kan inte komma ihåg att vi har sett en "standardcuvée" någonsin få så höga poäng som Boizels Brut Réserve med sina 97 poäng från Decanter (som tillhör världens bästa vinmagasin). Denna cuvee erhålls genom en blandning av de tre klassiska druvsorterna i Champagne: Chardonnay - blommig bukett och ren elegans, Pinot Noir - finess och struktur - samt Pinot Meunier - fin fruktighet och mjukhet.

Druvorna kommer från cirka 30 av de bästa Champagne Crus (byarna) och det är uteslutande den första pressen som används. Stilla viner (vins clairs) från året blandas med 30% reservvin från de två tidigare årens skördar.

Producenten

Boizel grundades 1834 och drivs nu av femte generationen Boizel - Evelyne och Christophe Roques-Boizel. Vilket de gör med samma fokus på att ta fram champagne av toppkvalitet som när tillverkningen startades. Familjen äger själva sex hektar mark i Champagne, resterande druvorna köps sedan många år tillbaka in från andra småproducenter i området med vingårdar i Gran Premier Cru och Premier Cru lägen. Alla druvor är handplockade och enbart musten från första pressen används. Resultatet är en bra och prisbelönt champagne.

http://www.boizel.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du