Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bollinger Rosé Brut

BollingerRosé Brut

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Det senaste tillskottet i Bollinger-familjen är Bollinger Rosé. Vinet lanserades 2008 och blev en omedelbar succé. I grunden är vinet en Special Cuvée med 5-6  % rödvin, närmare bestämt pinot noir från ett av de bättre vingårdslägena i Verzenay. Druvorna kommer till stor del från egna gårdar och min···

Styckvis

799 kr

/flaska
Låda (6 st)

4 794 kr

Smaknotering

Stor utvecklad doft. Smaken är full av solmogna röda äpplen, jordgubbar, hallon och persika. Här finns en perfekt balanserad syra som gifter sig väl med den fylliga och sötmogna frukten. Mycket lång och komplex eftersmak.

Drickes
2024-2035
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8ºC

Så tycker experterna

James Suckling
93p 93 p "Excellent textural complexity"

Deep red-berry nose, plus some nectarine, spice and candied-orange notes. Powerful and fresh, the hint of tannin from the red-wine component of the blend neatly balanced by the creaminess. Excellent textural complexity, then a long, delicately spicy and mineral finish.

WineSpectator
93p "Long and creamy"

Sleek and elegant, this finely knit rosé Champagne offers flavors of ripe cherry, blood orange granita and slivered almond, with aromatic accents of graphite, star anise and verbena. Long and creamy on the vibrant finish. Pinot Noir, Chardonnay and Pinot Meunier.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Bollinger rankas utan tvekan som ett av de förnämsta vinhusen i Champagne, och det är inte konstigt att en viss James Bond njutit av denna exklusiva dryck i sina senaste filmer. Bollinger har en lång historia och huset grundades 1829. Den färgstarkaste personen i historien är utan tvekan Lily Bollinger. Från sin cykel höll hon ett vakande öga över varenda vinklase när hon gled fram genom det böljande landskapet kring byn Aÿ där vinhuset ligger. I denna Grand Cru-by dominerar pinot noirdruvan, vilken alltid utgör en tredjedel i blandningen till Grande Année. Resterande del utgörs av chardonnay. Bollinger tillhör den mer kraftfulla och smakrika typen av Champagne och förutom den höga andelen av blå druvor så beror smakrikedomen på att man jäser saften på mindre ekfat.

Lily Bollinger myntade även ett berömt citat om sitt vin: "Jag dricker Bollingers champagne när jag är lycklig. Jag dricker den också när jag inte är så glad. Ibland dricker jag den när jag är ensam.När jag har sällskap betraktar jag den som helt nödvändig. Jag smuttar gärna på den när jag inte är hungrig och jag dricker den till mat. I övrigt dricker jag den aldrig utom när jag är törstig."

http://www.champagne-bollinger.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du