Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Terroir al Limit Priorat Blanco Terra de Cuques 2013

Terroir al LimitPriorat Blanco Terra de Cuques 2013

Ekologisk

Spanien, Priorat, 750 ml, 13%

Ett helt nytt sätt att upptäcka den spanska regionen Priorat! Vinmakaren Dominik Huber och hans sydafrikanska kompanjon Eben Sadie gör vin nästan helt tvärtemot vad vi är vana vid från regionen. De skördar sina druvor tidigt, jobbar inte med kraftig extrahering och undviker helt nya fat. Vinet görs ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Doften har begynnannde mognad med toner av grillad citron, krita, våta stenar, halm och örter. Smaken är torr, frisk, medelfyllig och intensivt fruktig med en liten fetma och oljighet. Lång, läcker, smakrik och fräsch avslutning. 

Drickes
2019-2023
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

WineAdvocate
92p 92 p "This wine has definitively grown up in this vintage and feels more serious"

The third edition of this white, 2013 Terra de Cuques, comes from a late vintage when the grapes had the chance to ripen slowly and perfectly in a very long harvest (from the end of August until the second half of November!). It is a blend of Pedro Ximénez and Moscatel from chalk and slate soils respectively. This wine has definitively grown up in this vintage and feels more serious and mineral than previous editions. As most, if not all wines here, it fermented with full-clusters and indigenous yeasts and the wine matured in tank for 18 months before bottling. Putting my nose in the glass made me think of a serious Sancerre, with a super mineral side and also something herbal and balsamic, with some bay leaf and hints of mistletoe; Dominik tells me some people mention basil leaves too. You do not feel the varieties at all. The Pedro Ximenez was brought to the region by Andalusian workers in the lead mines and they planted it in chalky soils that were really like the albariza soils from Jerez. He´s using less and less Moscatel (no more than 10% of Muscat from Porrera on slate soils by the river, but harvested very early). The palate is really straight and with high minerality, vertical with great acidity. 8,000 bottles produced.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Egendomen drivs av Dominik Huber som efter att ha lärt känna vår favoritproducent från Sydafrika, Eben Sadie, bestämde sig för att starta ett gemensamt projekt i Priorat. Fokus låg på att visa upp en annan sidan av regionen än sen skörd, kraftig extrahering och fathantering - istället ville de behålla druvornas fräschör, hålla nere alkoholhalten och låta frukten få visa upp sig genom att lagras på stora, gamla fat. Uttryck som "Det nya Spanien" och "det nya Priorat" har snart hörts till leda, men få visar upp ett så bra och intressant resultat som Terroir al Limit när de väljer att göra vin på ett helt annat sätt än vad vi så länge förknippat med regionen. Naturligt jordbruk och varsam vinmakning ger helt enkelt lättare och renare viner.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du