Filtrera & anpassa

Viner med Pedro Ximénez

Pedro Ximénez är en druva som används för att göra en av världens mest välkända och älskade dessertviner. Druvan har en lång historia och har odlats i Spanien sedan minst 1600-talet. Pedro Ximénez-druvan är känd för sin höga sockerhalt, vilket gör ...

Läs mer om Pedro Ximénez

Vi har tyvärr inga viner av den angivna druvan, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om vin med Pedro Ximénez

Pedro Ximénez är en druva som används för att göra en av världens mest välkända och älskade dessertviner. Druvan har en lång historia och har odlats i Spanien sedan minst 1600-talet. Pedro Ximénez-druvan är känd för sin höga sockerhalt, vilket gör att den passar perfekt för att göra sötviner.

Denna druva trivs i varmare klimat och växer främst i Andalusien, Spanien. Den odlas även i andra delar av världen, men det är främst i Andalusien som druvan har sin hemvist. Där odlas den i soliga, torra områden och jorden där den växer är ofta kalkrik.

Pedro Ximénez används huvudsakligen för att göra söta sherryviner, men den kan även användas för att göra andra söta viner och likörer. Vinerna som görs av denna druva har en djup brun färg och en söt smak som påminner om russin, karamell och honung. Vinerna är vanligtvis mycket alkoholstarka, med en alkoholhalt på mellan 15 och 20 procent.

Denna typ av vin passar utmärkt till söta desserter som tårta, choklad eller pannacotta. Vinet kan även serveras som en efterrätt i sig själv, med en bit ost eller några nötter på sidan. Pedro Ximénez är ett mångsidigt vin som passar till många olika maträtter och tillfällen.

Sammanfattningsvis är Pedro Ximénez en druva som är känd för att göra söta viner och sherry. Den odlas främst i Andalusien och trivs i varma, torra klimat. Vinerna som görs av denna druva är alkoholstarka och har en söt smak med inslag av russin, karamell och honung. Vinet passar utmärkt till söta desserter eller som en efterrätt i sig själv.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du