Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Losada Vinos de Finca Altos de Losada La Bienquerida 2020
Våra kunder tycker

Losada Vinos de FincaAltos de Losada La Bienquerida 2020

Spanien, Bierzo, 750 ml, 14,5%

La Bienquerida är en liten vingård en jordmån som dominieras av skiffer och som är täckt med vinrankor med Mencía och andra mindre kända sorter. Druvsorter vilka nästan var på gränsen till att försvinna men vilka har räddats av bl.a Losada Vinos de Finca.   15 månader i foudre

Styckvis

419 kr

/flaskaOrd. pris 475 kr
Låda (6 st)

2 514 kr

Ord. pris 2 850 kr
Årgång

2020

Druvor

Mencía

Smaknotering

Stor doft av vilda björnbär och blåbär som samsas med nyanser av lavendel, kryddnejlika och vitpeppar.   Den medelfyllig smaken med ultrafina tanniner och frisk syra levererar ett vin med mycket elegant, raffinerad och vacker fräschör. I eftersmaken så bjudes det på aromer av mandarin och apelsinskal.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

James Suckling
95p 95 p "Really delicious now, but can hold, too."

Deep nose, but bright, perfumed and floral at the same time, showing intense and racy blueberries, golden berries, violets, lavender and an intriguing lift of white pepper. A medium-to full-bodied palate, filled with fine and fresh tannins. Dusty and velvety in texture. Really delicious now, but can hold, too.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Losada Vinos de Finca är en vinproducent belägen i Castilla y León-regionen i norra Spanien. Företaget grundades år 2004 och är specialiserat på att producera högkvalitativa viner från regionens inhemska druvor.

Deras vinodlingar är belägna i området Bierzo, som är känt för sitt kuperade landskap och svala klimat. Där odlar de huvudsakligen de inhemska druvsorterna Mencía och Godello, samt några internationella sorter som Cabernet Sauvignon och Merlot.

Losada Vinos de Finca är mycket noga med att bevara miljön och hållbarheten. De använder sig av organisk odlingsteknik för att minimera användningen av kemikalier och samtidigt maximera druvornas naturliga potential.

Deras viner har vunnit flera priser och utmärkelser från internationella vinexperter och kritiker. Losada Vinos de Finca strävar efter att producera viner av högsta kvalitet genom att kombinera traditionella metoder med modern teknik och innovation.

Deras viner är kända för sin elegans och karaktär, med en perfekt balans mellan fruktighet, syra och tanniner. Losada Vinos de Finca är en vinproducent som verkligen förkroppsligar Castilla y León-regionens vinmakningstradition och arv.

http://www.losadavinosdefinca.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du