Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Losada Vinos de Finca Altos de Losada El Cepón 2020
Våra kunder tycker

Losada Vinos de FincaAltos de Losada El Cepón 2020

Spanien, Bierzo, 750 ml, 14,5%

Druvorna hämtas från vingården El Cepón (20 ha) i kommunen Villadecanes på 480 m.ö.h. och är täckt med femtioåriga mencía-vinstockar. Jordmånen består av en blandning av sand och lera.   Druvorna handplockas och klasarna avstjälkas utan att druvorna krossas. Därefter sker jäsning m.h.a. inhemsk jä···

Styckvis

369 kr

/flaskaOrd. pris 419 kr
Låda (6 st)

2 214 kr

Ord. pris 2 514 kr
Årgång

2020

Druvor

Mencía

Smaknotering

Generös doft av mullbär och blåbär som ackompanjeras av nyanser av viol och och vitpeppar.   Fyllig smaka mörka bär som balanseras upp av närvarande men välintegrerade tanniner och en frisk syra som i eftersmaken så bjuder fina aromer apelsinskal och peppar.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

James Suckling
94p 94 p "Concentrated, but so bright, fresh and silky"

Very fresh and deep nose with slate, blue flowers, spiced blackberries and blueberries. Concentrated, but so bright, fresh and silky, charged with mealy, precise tannins. Long, but pristine. Drink or hold.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Losada Vinos de Finca är en vinproducent belägen i Castilla y León-regionen i norra Spanien. Företaget grundades år 2004 och är specialiserat på att producera högkvalitativa viner från regionens inhemska druvor.

Deras vinodlingar är belägna i området Bierzo, som är känt för sitt kuperade landskap och svala klimat. Där odlar de huvudsakligen de inhemska druvsorterna Mencía och Godello, samt några internationella sorter som Cabernet Sauvignon och Merlot.

Losada Vinos de Finca är mycket noga med att bevara miljön och hållbarheten. De använder sig av organisk odlingsteknik för att minimera användningen av kemikalier och samtidigt maximera druvornas naturliga potential.

Deras viner har vunnit flera priser och utmärkelser från internationella vinexperter och kritiker. Losada Vinos de Finca strävar efter att producera viner av högsta kvalitet genom att kombinera traditionella metoder med modern teknik och innovation.

Deras viner är kända för sin elegans och karaktär, med en perfekt balans mellan fruktighet, syra och tanniner. Losada Vinos de Finca är en vinproducent som verkligen förkroppsligar Castilla y León-regionens vinmakningstradition och arv.

http://www.losadavinosdefinca.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du