Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Alphonse Mellot Sancerre Blanc La Moussiere EKO 2022

Domaine Alphonse MellotSancerre Blanc La Moussiere EKO 2022

Ekologisk

Frankrike, Loire, 750 ml, 13%

Sancerre Blanc La Moussiere är en sann representant för Alphonse Mellots filosofi att terrior är av största vikt vid vinproduktion. Fälten, som är både ekologiskt och biodynamiskt certifierade, ligger högt uppe på Sancerres sluttning och är planterade med gamla vinstockar med en genomsnittsålder på ···

Styckvis

439 kr

/flaska
Låda (6 st)

2 634 kr

Årgång

2022

Smaknotering

Intensiv doft av citrusfrukter, gröna äpplen och en fin mineralkaraktär från jordmånens perfekta sammansättning av kalksten och kalksten. Smaken är elegant, frisk och komplex med en fin balans mellan frukt och syra. Vinet är medelfylligt med otrolig koncentration och energi. Högsta klass rakt igenom.

Drickes
2024-2032
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Familjen Mellot har en lång vinhistoria i Sancerre (familjen nämns redan 1513 i lokala arkiv) och Cesar Mellot utnämndes till vinrådgivare tilll kung Louis XIV 1698. Men det var på 1800-talet som grunden till dagens Domaine Alphonse Mellot lades. Alphonse drev då en taverna i Sancerre och lyckades få tillstånd/licens att exportera det lokala vinet över hela världen. 

Idag är det den 18 och 19e generationen Alphons Mellot som driver företaget vidare. Vinerna som säljs under Domaine Alphonse Mellot kommer från några berömda vingårdar som Domaine La Moussiere - en vingård på 30 hektar som producerar Sauvignon Blanc av exceptionell kvalitet från områdets kalkrika och fossilrika jordar. Förutom vit Sancerre så gör man också rött fårn Pinot Noir och rosé.

http://www.mellot.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du