Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Burmester White Tawny 20 Years Old

Vad tyckte du?

Burmester White Tawny 20 Years Old

Portugal, Porto, 375 ml

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Druvor

Malvasia/Malvoisie, Verdejo/Verdelho

Flaskstorlek
375 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Lång, fyllig och komplex smak av hasselnötter och sviskon som går över i en oljig och elegant struktur. Colheita besitter sötma, syra och elegans. En Colheita karakteriseras av torra nötter och frukt (sviskon, russin, fikon), marsipan, karamell, kaffe, choklad och florsocker, med åren blir aromerna mer koncentrerade.

Producenten

Burmester grundades 1750 och är därmed ett av de äldsta portvinshusen. Burmester har alltid stått för traditionell portvinsproduktion, men man har också experimenterat med moderna produktionsmetoder. År 2005 blev Burmester en del av Sogevinus Fine Wines, som har som mål att vara den ledande aktören inom portvin och bordsvin i Portugal. Koncernen äger för närvarande 5 olika portvinshus varav Burmesters kvalitet är spjutspetsen. Sogevinus Fine Wines är marknadsledande inom Tawny-genren, en position som man via nya investeringar vill förstärka ytterligare.

Burmester har etablerat sig som en kvalitetspionjär i Porto under många år och var det första portvinshuset som tog en Late Bottled Vintage (LBV) till marknaden 1964. Man förfogar över flera av de allra bästa vingårdarna längs floden Douro. Vinerna lagras i de stora historiska källarna i Vila Nova de Gaia, där det finns utrymme för 3 000 000 liter portvin. Burmester har också något som väldigt få portvinshus har - ett lager (om än mycket begränsat) av mycket gamla Colheitaviner från 1800-talet.

http://www.burmester.pt/en/vinho/vinho.htm