Filtrera & anpassa

Viner med Verdejo

Verdejo är en vindruva med ursprung i Spanien, och den är känd för sin höga kvalitet och unika smakprofil. Denna druva växer främst i Rueda-regionen, som ligger i norra Spanien.Rueda är känt för sina kalkrika jordar och kalla nätter, vilket skapar ...

Läs mer om Verdejo
Dölj atlas

Mer om vin med Verdejo

Verdejo är en vindruva med ursprung i Spanien, och den är känd för sin höga kvalitet och unika smakprofil. Denna druva växer främst i Rueda-regionen, som ligger i norra Spanien.

Rueda är känt för sina kalkrika jordar och kalla nätter, vilket skapar perfekta förutsättningar för att odla Verdejo-druvan. Klimatet ger druvorna en hög syrahalt och en komplex smakprofil med toner av gröna äpplen, aprikoser och krusbär.

Verdejo-druvorna används vanligtvis för att göra vita viner, men kan också användas för att göra mousserande viner. De passar utmärkt till fisk- och skaldjursrätter, men också till andra lättare maträtter såsom sallader och ljust kött.

En annan anledning till varför Verdejo har blivit så populär är på grund av dess höga syrahalt och låga sockerhalt, vilket gör vinet mycket friskt och lättdrucket. Detta gör det till en perfekt dryck för varma sommardagar och är en av anledningarna till att detta vin har blivit så populärt i Spanien och runt om i världen.

Sammanfattningsvis är Verdejo en spännande vindruva med ursprung i Rueda-regionen i Spanien. Dess höga syrahalt och komplexa smakprofil gör det till en perfekt dryck för fisk- och skaldjursrätter och ljust kött. Dess friska och lättdruckna karaktär gör det också till ett utmärkt val på varma sommardagar. Så nästa gång du vill prova något nytt, överväg att prova en Verdejo.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du