Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Blandy Brothers & Co Malmsey, 5 Years Old

Blandy Brothers & CoMalmsey, 5 Years Old

Portugal, Madeira, 750 ml, 17,5%

Malmsey kallas även malvasia, malvazia eller malvoisie. Detta vin är det sötaste och kraftfullaste av alla Madeira-viner. Druvsorten har under seklen alltid varit en kuriositet. Under mitten av 1700-talet (vinets första storhetstid) var det exempelvis endast en plantage som odlade druvan. Produktion···

Styckvis

259 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 554 kr

Druvor

Sercial

Smaknotering

Doften är stor och nyanserad med inslag av torkade fikon, dadlar och bränt socker. Smaken är mycket söt och fyllig med bra syra och inslag av torkade fikon, dadlar, russin och sötlakrits.

Drickes
2023-2035
Alkoholhalt
17,5%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Grundaren, engelsman John Blandy, kom till Madeira 1807 med en brittisk armé för att hjälpa portugiserna att förhindra en hotad Napoleoninvasion. Det kom ingen Napoleon så den unge Blandy lämnade ön efter några år. Under tiden hade han skapat kontakter inom vinindustrin. 1811 återvände han och bildade firman som ännu bär hans namn. I fem generationer har nu släkten Blandy varit involverad i madeiraproduktion – även om huset Blandys ingår i Madeira Wine Company sedan seklets början.

http://www.blandys.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du