Filtrera & anpassa

Viner producerade på Malvasia/Malvoisie

Malvasia, även känd som Malvoisie, är en druva som är känd för sin rika smak och aromatiska karaktär. Ursprungligen från Grekland, har den nu spridit sig till många delar av världen, inklusive Italien, Spanien, Frankrike och Kroatien.Malvasia är en ...

Läs mer om Malvasia/Malvoisie
Dölj atlas

Mer om vin med Malvasia/Malvoisie

Malvasia, även känd som Malvoisie, är en druva som är känd för sin rika smak och aromatiska karaktär. Ursprungligen från Grekland, har den nu spridit sig till många delar av världen, inklusive Italien, Spanien, Frankrike och Kroatien.

Malvasia är en mångsidig druva som används för att producera en mängd olika viner, inklusive söta och torra varianter. Dessutom används den ibland i blandningar för att ge en speciell smak till vinet.

De flesta Malvasia-viner passar perfekt till maträtter med en mild smakprofil, såsom skaldjur, fisk, kyckling och grönsaker. Söta Malvasia-viner passar också utmärkt till efterrätter som frukt, choklad eller kakor.

Malvasia-vindruvor trivs i varmare klimat och växer bäst i områden med rik jordmån och långa soliga dagar. Det är därför vanligt att hitta Malvasia-odlingar i regioner som har ett medelhavsklimat, som till exempel Italien, Spanien och Frankrike. Malvasia-druvorna är också populära i vissa delar av Kroatien, där de odlas för att producera viner som är mycket uppskattade i lokala områden.

Trots att Malvasia inte är lika känd som vissa andra druvsorter, har den en lojal följarskara och många vinproducenter fortsätter att experimentera med denna druva för att skapa nya och spännande smaker. Med sin rika smak och mångsidighet är det inte svårt att förstå varför Malvasia har blivit en favorit bland vinälskare runt om i världen.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du