Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Feuerheerd´s Colheita Port 1990

Vad tyckte du?

Feuerheerd´s Colheita Port 1990

Portugal, Porto, 750 ml, 20%

Colheita 1990 från Feuerheerd erbjuder ett portvin i perfekt balans. Vinet har en bärnstenfärgad mörk nyans,tydlig sötma, frisk syra och en elegans som gör den lämplig som en kyld aperitif, till de sötaste desserterna och ostbrickan. En Colheita lagras minst sju år på fat och uppnår därmed en enastå ···

Styckvis

595:-

/flaska
Låda (6 st)

595:-

/flaska, totalt 3 570:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Milda ostar
  • Starka ostar
  • Dessert
Årgång

1990

Druvor

Touriga Nacional, Touriga Franca/Touriga Francesa, Tinta Barroca, Tinta Roriz, Tinta Cao

Smaknotering

Massor av katrinplommon, russin, fikon och marsipan, karamell, kaffe och torkade nötter i balanserad och koncentrerad doft och smak.

Drickes
2019-2030
Alkoholhalt
20%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18ºC

Så tycker experterna

WineAdvocate
91 p "Overall, theres a graceful feel to go with its fine and complex flavors. 2015 - 2045"

The 1990 Colheita Port (Feuerheerd's) is a blend of 30% Touriga Nacional, 35% Touriga Franca, 15% Tinta Roriz, 10% Tinta Barroca and 10% Tinto Cão, coming in at 114 grams per liter of residual sugar. It is a bit lighter-styled but it is laced with all of those classic, old Tawny flavors, adding in complexity what it lacks in power and concentration. Quite elegant, it has a crisp, fresh finish and subtle intensity. Overall, there's a graceful feel to go with its fine and complex flavors. 2015 - 2045

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar mycket bra till smakrika ostar samt till desserter med choklad och nötter. Att njuta vinet på egen hand är också en upplevelse i sig.

Vinet

Colheita 1990 från Feuerheerd erbjuder ett portvin i perfekt balans. Vinet har en bärnstenfärgad mörk nyans,tydlig sötma, frisk syra och en elegans som gör den lämplig som en kyld aperitif, till de sötaste desserterna och ostbrickan. En Colheita lagras minst sju år på fat och uppnår därmed en enastående koncentration och komplexitet och bär alltid 2 år på etiketten, skördår och tappningsår. Colheita är en port som enbart buteljeras från de bästa åren.

Producenten

Feuerheerd's grundades 1815 av den tyska affärsmannen Dietrich Matthias Feuerheerd, som inledde sin kompromisslösa strävan att skapa storslagan portviner. Han sökte enbart efter den bästa kvaliteten och gjorde omfattande resor i Douro-dalen och spenderade sin tid med att plocka och köpa de fat med portvin och lagra dessa i djupa källare i portvinbyn Villa Nova de Gaia för att sedan sälja dem till marknaderna i norra Europa.

Med över 200 års historia har Feuerheerd's etablerat sig som ett världskänt portvinmärke världen över. 2006 blev Feuerheerds del av Sogevinus Fine Wines, men numer är det ett familjeägt portvinhus som ägs av Barão de Villar-Vinhos, som i sin tur ägs av den välkända portvinsfamiljen Van Weller.

Visionen är att erbjuda de traditionella portvinstyperna av hög kvalitet. Det läggs särskilt en stor dygd vid att lagra gamla Colheitas, som efter årtionden med perfekt lagring visar mycket bra kvalitet till rimliga priser.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du