Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Krohn Quinta Retiro Novo Vintage Port 2011

Vad tyckte du?

Krohn Quinta Retiro Novo Vintage Port 2011

Portugal, Douro, 750 ml, 20%

Ett av världens mest klassiska fortifierade viner, portvinet, som med all sin imponerande historia och storslagna ursprung har en given plats i alla välfyllda vinkylar. Det är kanske lätt att glömma bort hur många användningsområden portvin har när det kommer till att lyfta söta och salta anrättning ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2011

Druvor

Touriga Nacional, Touriga Franca/Touriga Francesa, Tinta Barroca, Tinta Roriz

Smaknotering

Stor, mycket elegant och komlex doft av mörka bär. Smaken är söt och mycket fyllig med en flora av mogna mörka och röda bär. Trots sin ungdom är vinet fantastiskt njutbart idag men blir bättre med lagring. Stort vin! som kräver dekantering.

Drickes
2019-2041
Alkoholhalt
20%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
14-16ºC
Lufta vinet
3 timmar

Så tycker experterna

Dina Viner
93++ p "Inslag av björnbär, cassis, violer, fikon, russin, mineraler och fat."

"Ett djupt, rikt och fylligt vin med solmogen frukt, bra balans, bra syra och inslag av björnbär, cassis, violer, fikon, russin, mineraler och fat. Drick 18-31."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ett av världens mest klassiska fortifierade viner, portvinet, som med all sin imponerande historia och storslagna ursprung har en given plats i alla välfyllda vinkylar. Det är kanske lätt att glömma bort hur många användningsområden portvin har när det kommer till att lyfta söta och salta anrättningar till nästa nivå; dels är det en given följeslagare till pepparkakorna med blå- och grönmögelost på julbordet, men även till resten av ostbrickan med dess söta marmelader, kraftfulla chokladdesserter, crème brûlée och äppelpaj. För den som uppskattar cigarr är också portvinet en uppskattad kamrat. Krohns Quinta do Retiro Novo är ett vingårdsbetecknat portvin som ligger i övre delen av Dourodalen nära floden Rio Torto. Den består av terrasserade vingårdar med mager jordmån. Vinet är en blend på Touriga National, Touriga Francesa, Tinta Barroca och Tinta Roriz. 2011 var en utmärkt årgång för portvin. Vinet buteljeras utan vare sig filtrering eller klarning och man rekommenderas därför att dekantera bort fällningen i viner. En öppnad flaska håller i 2-3 veckor, ibland längre om det förvaras kallt.

Producenten

De två norska  herrarna Theodor Wiese och Dankert Krohn grundade denna firma i mitten av 1800-talet. 1865 blev firman Wiese & Krohn. När de kommit upp i åren slog de sig samman  med Edmundo Falcão som hade betydligt mer kunskap om portvinsfamställning än de själva. Edmundo tog ensam över verksamheten 1937 och i dag är det hans släkt som driver firman vidare.  1989 köpte man sin nuvarande  quinta, Quinta Retiro Novo som med sina 28 ha är bas för firman. Denna lilla familjefirma producerar främst Colheita och Late Bottled Vintage Port (LBV)
http://www.krohn.pt/engine.php?cat=36
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du