Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Grahams 40 Years Old Tawny Port Giftbox

Grahams40 Years Old Tawny Port Giftbox

Portugal, Douro, 750 ml, 20%

Ett av världens mest klassiska fortifierade viner, portvinet, som med all sin imponerande historia och storslagna ursprung har en given plats i alla välfyllda vinkylar. Det är kanske lätt att glömma bort hur många användningsområden portvin har när det kommer till att lyfta söta och salta anrättning···

Styckvis

1 495 kr

/flaska
Låda (6 st)

8 970 kr

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Doften är stor och intensivt fruktig med inslag av apelsin, persika, choklad, nötter, ananas och kryddor. Smaken är söt, fyllig och kryddig med toner av av russin, torkad frukt och kryddor. Lång eftersmak.

Drickes
Alkoholhalt
20%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18ºC

Så tycker experterna

WineSpectator
96p 96 p "Classic: a great wine"

A warm, lush style, with brown bread, fig compote, ginger marmalade and date flavors coating the palate before streaks of bitter orange and almond kick in, imparting cut and enlivening the finish. A note af incense weaves around it all, adding intrigue. Drink now.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Fram till 1820 sysslade familjen Graham med textilier och det var en kund kan inte betala sina förfallna skulder till dess filial i Porto som fick in företaget i vinnäringen. Grahams tvingades motvilligt acceptera 27 fat portvin som betalning för skulden. Vinet såldes dock med sådan framgång att företaget faktiskt bjöds in att upprepa affären.

Graham byggde snabbt upp ett gott rykte i Oporto, och i slutet av det 1800-talet var man inte bara en av de största skepparna av portvin, men också en av de mest kända. År 1882 anlitades den då unge skotten, Andrew James Symington, men efter några år flyttade han vidare ut i portvinsvärlden. Men då Grahams fick finansiella problem 1970 och därmed var i behov av kapitaltillskott, så gavs Symingtons barnbarn möjlighet att köpa huset. Idag har familjen Symington ett mycket centralt läge i hamnen, där de nu äger några av de bästa husen - inklusive Grahams. Enligt den amerikanske vinkritikern Robert Parker så är Grahams: "Den mest konsekvente producenten i portvinsindustrin sedan 2:a världskriget.

http://www.grahams-port.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du