Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Grahams 40 Years Old Tawny Port

Vad tyckte du?

Grahams 40 Years Old Tawny Port

Portugal, Douro, 750 ml, 20%

Ett av världens mest klassiska fortifierade viner, portvinet, som med all sin imponerande historia och storslagna ursprung har en given plats i alla välfyllda vinkylar. Det är kanske lätt att glömma bort hur många användningsområden portvin har när det kommer till att lyfta söta och salta anrättning ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Druvor

Touriga Nacional, Touriga Franca/Touriga Francesa, Tinto Cão, Tinta Barroca, Tinta Roriz

Smaknotering

Doften är stor och intensivt fruktig med inslag av apelsin, persika, choklad, nötter, ananas och kryddor. Smaken är söt, fyllig och kryddig med toner av av russin, torkad frukt och kryddor. Lång eftersmak.

Drickes
2019-2030
Alkoholhalt
20%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
14-16ºC
Sockerhalt
100 g/l

Så tycker experterna

WineSpectator
93 p " A long refined finish"

"A savory style, fresh-tasting despite its age, with a concentrated array of dried apricot, pear, lavender and sage flavors supported by vibrant acidity. This is very citrusy, presenting a long, refined finish filled with mineral and allspice details. Drink now."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra till salta ostar av grömögeltyp, till nötter och en del chokladdesserter.

Vinet

Ett av världens mest klassiska fortifierade viner, portvinet, som med all sin imponerande historia och storslagna ursprung har en given plats i alla välfyllda vinkylar. Det är kanske lätt att glömma bort hur många användningsområden portvin har när det kommer till att lyfta söta och salta anrättningar till nästa nivå; dels är det en given följeslagare till pepparkakorna med blå- och grönmögelost på julbordet, men även till resten av ostbrickan med dess söta marmelader, kraftfulla chokladdesserter, crème brûlée och äppelpaj. För den som uppskattar cigarr är också portvinet en uppskattad kamrat. Klassiska portvinshuset Graham’s 40 Year Old Tawny Port innehåller ett flertal årgångar där den yngsta komponenten var 10 år vid buteljering av vinet.  En Tawny Port definieras av sin något oxiderade och härligt nötiga smak och kan drickas relativt unga. Vinet jästes i tankar eller fat där vinjäsningen avbröts av att man fortifierade vinet med portvinsbrandy som avbryter jäsningen och gör att vinet behåller sin naturliga sötma, därefter laras vinet i minst 8 år på ekfat. Druvorna kommer i huvudsak från Grahams egna vinodlingar men en mindre del köps in från odlare som levererat druvor till firman i många år. Vinet är en blandning av traditionella portvinssorter. En öppnad flaska håller i 2-3 veckor, ibland längre om det förvaras kallt.

Producenten

Fram till 1820 sysslade familjen Graham med textilier och det var en kund kan inte betala sina förfallna skulder till dess filial i Porto som fick in företaget i vinnäringen. Grahams tvingades motvilligt acceptera 27 fat portvin som betalning för skulden. Vinet såldes dock med sådan framgång att företaget faktiskt bjöds in att upprepa affären.

Graham byggde snabbt upp ett gott rykte i Oporto, och i slutet av det 1800-talet var man inte bara en av de största skepparna av portvin, men också en av de mest kända. År 1882 anlitades den då unge skotten, Andrew James Symington, men efter några år flyttade han vidare ut i portvinsvärlden. Men då Grahams fick finansiella problem 1970 och därmed var i behov av kapitaltillskott, så gavs Symingtons barnbarn möjlighet att köpa huset. Idag har familjen Symington ett mycket centralt läge i hamnen, där de nu äger några av de bästa husen - inklusive Grahams. Enligt den amerikanske vinkritikern Robert Parker så är Grahams: "Den mest konsekvente producenten i portvinsindustrin sedan 2:a världskriget.

http://www.grahams-port.com/