Filtrera & anpassa

Viner producerade på Tinto Cão

Vindruvan Tinto Co, eller den mörka hunden på svenska, är en av Portugals mest intressanta druvsorter. Vindruvan trivs i det varma och torra klimatet längs Douro-floden, där den används för att producera en mängd olika portviner och bordviner.Tinto ...

Läs mer om Tinto Cão
Dölj atlas

Mer om vin med Tinto Cão

Vindruvan Tinto Cão, eller 'den mörka hunden' på svenska, är en av Portugals mest intressanta druvsorter. Vindruvan trivs i det varma och torra klimatet längs Douro-floden, där den används för att producera en mängd olika portviner och bordviner.

Tinto Cão har en intensiv och fruktig smak med mjuka tanniner och hög syra. Dess smak och kropp gör det till ett utmärkt val för en mängd olika maträtter, särskilt kötträtter som nötkött, lamm och vilt. Det är också ett utmärkt val för att para ihop med kryddiga och starkt smaksatta maträtter, eftersom dess höga syra hjälper till att balansera smakerna.

Druvan är känd för sin höga avkastning och motståndskraft mot sjukdomar, vilket gör den till en favorit bland vinodlare. Den är också känd för sin förmåga att mogna långsamt, vilket ger vinet en rik och komplex smakprofil.

Tinto Cão är en av de fem druvsorterna som är tillåtna i produktionen av portvin. Dess unika egenskaper gör det till ett populärt val för de som vill experimentera med olika smaker och texturer i sina portviner. Förutom portviner kan Tinto Cão användas för att producera en mängd olika röda och roséviner.

I sammanfattning, Tinto Cão är en spännande druva med en intensiv smakprofil och många användningsområden. Dess förmåga att para sig med olika maträtter och dess höga motståndskraft mot sjukdomar gör den till en favorit bland vinodlare. Om du inte har provat vin gjort på Tinto Cão ännu, så rekommenderar jag starkt att du ger det en chans!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du