Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Grahams 10 Years Old Tawny Port Giftbox
Våra kunder tycker

Grahams10 Years Old Tawny Port Giftbox

Portugal, Douro, 750 ml, 20%

Druvorna kommer i huvudsak från Grahams egna vinodlingar men en mindre del köps in från odlare som levererat druvor till firman i många år.  Vinet är en blandning av traditionella portvinssorter. Vinet är drickfärdigt men tål att sparas under lång tid.

Styckvis

349 kr

/flaska
Låda (6 st)

2 094 kr

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Druvor

Blend

Smaknotering

Doften är stor, frisk och eldig med inslag av torkad frukt, vanilj, nötter och läder. Smaken är medelfyllig och söt med balanserad fruktsyra och smak av torkade fikon, nötter, marsipan och vanilj. Lång elegant eftersmak.

Drickes
2023-2038
Alkoholhalt
20%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18ºC

Så tycker experterna

James Suckling
93p 93 p "full-bodied and very sweet with focus, density and length"

A very pretty wood port with cherry, berry, walnut and chocolate aromas and flavors. It’s full-bodied and very sweet with focus, density and length. Fruity, yet pleasantly earthy. Drink now and enjoy.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Fram till 1820 sysslade familjen Graham med textilier och det var en kund kan inte betala sina förfallna skulder till dess filial i Porto som fick in företaget i vinnäringen. Grahams tvingades motvilligt acceptera 27 fat portvin som betalning för skulden. Vinet såldes dock med sådan framgång att företaget faktiskt bjöds in att upprepa affären.

Graham byggde snabbt upp ett gott rykte i Oporto, och i slutet av det 1800-talet var man inte bara en av de största skepparna av portvin, men också en av de mest kända. År 1882 anlitades den då unge skotten, Andrew James Symington, men efter några år flyttade han vidare ut i portvinsvärlden. Men då Grahams fick finansiella problem 1970 och därmed var i behov av kapitaltillskott, så gavs Symingtons barnbarn möjlighet att köpa huset. Idag har familjen Symington ett mycket centralt läge i hamnen, där de nu äger några av de bästa husen - inklusive Grahams. Enligt den amerikanske vinkritikern Robert Parker så är Grahams: "Den mest konsekvente producenten i portvinsindustrin sedan 2:a världskriget.

http://www.grahams-port.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du