Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Müller Riesling Silberbichl 2017

Vad tyckte du?

Weingut Müller Riesling Silberbichl 2017

Österrike, Kremstal, 750 ml, 12,5%

Guldmedaljör i Decanters World Wine Award 2018! Müllers vingård Silberbichl ligger belägen längs Donau’s flodkant och har med sina branta terrasser och gamla jordmån de perfekta förutsättningarna för att skapa riesling av högsta klass. Druvorna skördades i mitten av oktober - väl i vineriet skedde ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Riesling

Smaknotering

Frisk och aromatisk doft med toner av aprikos, solmogen citron, gröna äpplen och blommor. Smaken är torr men med en trevlig restsötma, en frisk syra och en fin balans mellan vinets komponenter. Vinet avslutas med en fruktig eftersmak.

Drickes
2019-2023
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
6 g/l
Lufta vinet
30 minuter

Så tycker experterna

Decanter
95 p "Gold award winner in the 2018 Decanter World Wine Awards."

"Elegant aromas of peaches, lemon zest and apricots. Pure, flavorsome and fills the mouth with scented fruit, peppery and mineral character. Lovely tension. A beauty."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Guldmedaljör i Decanters World Wine Award 2018! Müllers vingård Silberbichl ligger belägen längs Donau’s flodkant och har med sina branta terrasser och gamla jordmån de perfekta förutsättningarna för att skapa riesling av högsta klass. Druvorna skördades i mitten av oktober - väl i vineriet skedde en sval jäsning följt av en lagringsperiod i rostfria ståltankar innan buteljering. Alla vinmakningsstegen har tagits för att bibehålla vinets fräschör och typiska aromatik. Detta är verkligen en frisk och stiltypisk österrikisk riesling som passar såväl som aperitif som till en stor mängd möjligheter för att matcha till maten: fisk, skaldjur, sallader, pajer och grönsaksrätter kommer alla att vara utmärkta följeslagare.

Producenten

Mitt i den pittoreska byn Krustetten i södra Kremstal ligger familjen Müllers vingårdar. Familjenamnet nämns första gången redan 1270 i Göttweiger stifts arkiv (familjen hette då Lesehof, sedan 1936 har man haft namnet Müller). Deras vinodlingar ligger vid berget Göttweiger, där vinodling ägt rum under lång tid. Familjen Müller har brukat mark där i tre generationer - Leopold Müller, farfar i familjen, startade med 0,7 hektar 1936 som sedan dess utökats till 110 hektar av sönsönerna Leopold och Stefan. Hela familjen är involverade i arbetet på gården - Stefan sköter vingårdarna medan Leopold tar över när vinerna nått vineriet. Barnen Diana och Martin tar han om kunderna, medan Martha och Therese tar hand om siffrorna. Laurenz hjälper till i vingårdarna medan Verena sköter dekorationerna och bistår med maten tillsammans med Gertrude. De yngsta familjemedlemmarna Fernanda och Josefina är ännu för unga för att delta i arbetet med sin dynamiska familj.

https://www.weingutmueller.at