Filtrera & anpassa

Viner från Kremstal, Österrike

Mellan distrikten Wachau och Kamptal runt staden Krems ligger Kremstal som har en geografi som påminner om Wachau men där klimatet är lite varmare. Det innebär också att man gör en del rött vin men det är ändå de vita vinerna på grner veltliner och ...

Läs mer om Kremstal i Österrike
Dölj atlas

Mer om viner från Kremstal


Mellan distrikten Wachau och Kamptal runt staden Krems ligger Kremstal som har en geografi som påminner om Wachau men där klimatet är lite varmare. Det innebär också att man gör en del rött vin men det är ändå de vita vinerna på grüner veltliner (och riesling) som dominerar produktionen av kvalitetsviner.

Jordmånen är kalkrik lera och/eller lössjord och klimatmässigt möter den lite kallare luften från norr den lite varmare från söder just här vilket sägs ge viner med rejält med djup och stor aromrikedom. Men generellt sett är vinerna väldigt lika de från Wachau. Och bland producenterna märks Lenz Mozer, Nigl och Sepp Moser.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du