Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Vollenweider Goldgrube Riesling 2011
Våra kunder tycker

Weingut VollenweiderGoldgrube Riesling 2011

Tyskland, Mosel, 750 ml, 12,5%

Goldgrube är tillsammans med Steffensberg och Shimbock en av Vollenweiders tre grand cru-lägen med vinstockarna med en ålder på upp till 100 år. Wolfer Goldgrube och är bokstavligen det typiska vinet från denna sluttning, med ett rikt spektrum av smaker som inkluderar tropisk frukter, ett komplext d···

Styckvis

329 kr

/flaskaOrd. pris 429 kr
Låda (6 st)

1 974 kr

Ord. pris 2 574 kr
Årgång

2011

Druvor

Riesling

Smaknotering

Djup, intensiv och komplex doft med exakta och mogna riesling-smaker blandade med vackert intensiva skifferaromer. Smaken är rik och kraftfull men mycket exakt, pikant och mineralrik med en mycket lång, saftig och intensiv men också salt avslutning.

Drickes
2023-2035
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sockerhalt
15 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

1999 infriade den Schweiz-födde Daniel Vollenweider sin dröm: - Att driva sitt eget vinhus och odla rieslingviner som är kristallklara och utan krusiduller men samtidigt sensuella och frejdiga.

 

Vad som började med nära inpå tomma fickor men med en överväldigande passion och en äga på 2,5 tunnland i den halvglömda ”Wolfer Goldgrube”, vilken är en av de mest erkända delarna av den mellersta delen av Moseldalen har idag ett högt renommé värld över.

De nuvarande ca. 12,4 tunnland vingårdar som återfinns runt den en gång världsberömda vinhandelsstaden Traben-Trarbach ligger på branta eller extremt branta sluttningar täcks av oförädlade riesling-rankor som hör till de allra bästa i regionen.

 

Daniels Filosofi är att bevara och hedra historien om  Mosel-, Saar- och Ruwer-traditionen som de idag är en del av.

https://weingut-vollenweider.de/en/estate/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du