Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Müller Riesling Göttweiger Berg (1 liter) 2017

Vad tyckte du?

Weingut Müller Riesling Göttweiger Berg (1 liter) 2017

Österrike, Kremstal, 1000 ml, 12%

  Druvorna till detta vin kommer från ekologiskt odlade vingårdar kring berget Göttweiger i södra Kremstal. Druvorna skördades i mitten av oktober och jästes under temperaturkontroll i rostfria ståltankar för att bibehålla vinets fräschör. En väldigt trevlig instegs-reisling som passar såväl som ap ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Riesling

Smaknotering

Frisk och aromatisk doft med toner av blommor, citron och gula äpplen. Smaken är torr med en frisk syra och en fin balans mellan vinets komponenter. Vinet avslutas med en fruktig eftersmak.

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
1000 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
5 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5851

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

 

Druvorna till detta vin kommer från ekologiskt odlade vingårdar kring berget Göttweiger i södra Kremstal. Druvorna skördades i mitten av oktober och jästes under temperaturkontroll i rostfria ståltankar för att bibehålla vinets fräschör. En väldigt trevlig instegs-reisling som passar såväl som aperitif som till fisk och skaldjur.

Producenten

Mitt i den pittoreska byn Krustetten i södra Kremstal ligger familjen Müllers vingårdar. Familjenamnet nämns första gången redan 1270 i Göttweiger stifts arkiv (familjen hette då Lesehof, sedan 1936 har man haft namnet Müller). Deras vinodlingar ligger vid berget Göttweiger, där vinodling ägt rum under lång tid. Familjen Müller har brukat mark där i tre generationer - Leopold Müller, farfar i familjen, startade med 0,7 hektar 1936 som sedan dess utökats till 110 hektar av sönsönerna Leopold och Stefan. Hela familjen är involverade i arbetet på gården - Stefan sköter vingårdarna medan Leopold tar över när vinerna nått vineriet. Barnen Diana och Martin tar han om kunderna, medan Martha och Therese tar hand om siffrorna. Laurenz hjälper till i vingårdarna medan Verena sköter dekorationerna och bistår med maten tillsammans med Gertrude. De yngsta familjemedlemmarna Fernanda och Josefina är ännu för unga för att delta i arbetet med sin dynamiska familj.

https://www.weingutmueller.at