Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Amédée Il Était Une Fois 2020

AmédéeIl Était Une Fois 2020

Frankrike, Luberon, 750 ml, 14%

Det var en gång i Luberon, i hjärtat av en naturpark som visionären Amédée Giniès valde att förena Luberons kunniga och talangfulla vinodlare för erkännandet av dess terroir som en beteckning av kontrollerat ursprung.   Druvor (syrah 80%, grenache noir 20%) hämtas från utvalda vingårder med lerkal ···

Styckvis

169 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 014 kr

Årgång

2020

Smaknotering

I doften framträder aromer av hallon och svarta vinbär med nyanser av rostad hasselnöt och subtila inslag av mocka. Smaken är välstrukturerad, fruktig och len där tonerna av röda bär tillsammans med fina tanniner och en frisk syra skapar en lång och läcker eftersmak som avslöjar slöjor av rostade nötter och peppar.

Drickes
2023-2025
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Det var en gång i Luberon, i hjärtat av en naturpark som visionären Amédée Giniès valde att förena Luberons kunniga och talangfulla vinodlare för erkännandet av dess terroir som en beteckning av kontrollerat ursprung.

 

Druvor (syrah 80%, grenache noir 20%) hämtas från utvalda vingårder med lerkalkstensjordar och som återfinns på 300-400 m.ö.h. i hjärtat av Luberon.

 

Efter skörden så får musten skalmacerera under 12-20 dagar vilken följs av en mjuk pressning och en alkoholjäsning som sker vid 20-24°C.

Innehåller inte ägg- eller mjölkbaserad produkter.

 

Servera kyld (8-10°C).

Perfekt som aperitif eller som tillbehör till marinerade kycklingbroschetter.

Producenten

Amédée Giniès, grundaren av Amédée Cellars, är den som som brukar tillkännages som var pionjär för att öka medvetenheten om vinerna från Luberon och erkännandet av beteckningen som kontrollerat ursprung.
http://www.les-vins-amedee.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du