Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Müller Grüner Veltliner Ried Rosengarten Hammerschmidt 2019

Weingut MüllerGrüner Veltliner Ried Rosengarten Hammerschmidt 2019

Österrike, Kremstal, 750 ml, 13%

Riesling och Grüner Veltliner-specialisten har gjort det igen. Den här gången har ett av deras nya viner vunnit guldmedalj i världens största vintävling, AWC Vienna. Vinet kommer från en egendom i Kremstal som Weingut Müller precis tagit över vingårdarna ifrån och som därför fortfarande bär de "gaml ···

Styckvis

129 kr

/flaskaOrd. pris 159 kr
Låda (6 st)

774 kr

Ord. pris 954 kr
Årgång

2019

Smaknotering

Karaktäristisk doft med en fruktig ton av päron och citrus med nhyanser av vitpeppar och vax. Smaken har en mycket pigg syra i anslaget som balanseras upp med den för druvsorten lite fylliga stil där de fruktiga tonerna efterföljs av en kalkig miniralitet och pepprighet som kittlar på tungan.

Drickes
2022-2023
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

Austrian Wine Challenge
Gold Medal i världens största vintävling!

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Riesling och Grüner Veltliner-specialisten har gjort det igen. Den här gången har ett av deras nya viner vunnit guldmedalj i världens största vintävling, AWC Vienna. Vinet kommer från en egendom i Kremstal som Weingut Müller precis tagit över vingårdarna ifrån och som därför fortfarande bär de "gamla" välkända etiketterna. Druvorna kommer från vingårdar i Krems intill Donaus strand. Jordmånen här består av ett lager av löss-jord ovanpå kalksten vilket ger mycket perfekta förhållanden för fruktiga men samtidigt krispiga viner gjorda på Grüner Veltliner. Klimatet kännetecknas av ett varmt inlandsklimat i kombination med kalla, nattliga luftströmmar från norra Waldviertel. Slutresultatet är ett friskt och lätt kryddigt vin med mycket smak. Drick till fisk, skaldjur, vegetariskt och lättare kötträtter.

Producenten

Mitt i den pittoreska byn Krustetten i södra Kremstal ligger familjen Müllers vingårdar. Familjenamnet nämns första gången redan 1270 i Göttweiger stifts arkiv (familjen hette då Lesehof, sedan 1936 har man haft namnet Müller). Deras vinodlingar ligger vid berget Göttweiger, där vinodling ägt rum under lång tid. Familjen Müller har brukat mark där i tre generationer - Leopold Müller, farfar i familjen, startade med 0,7 hektar 1936 som sedan dess utökats till 110 hektar av sönsönerna Leopold och Stefan. Hela familjen är involverade i arbetet på gården - Stefan sköter vingårdarna medan Leopold tar över när vinerna nått vineriet. Barnen Diana och Martin tar han om kunderna, medan Martha och Therese tar hand om siffrorna. Laurenz hjälper till i vingårdarna medan Verena sköter dekorationerna och bistår med maten tillsammans med Gertrude. De yngsta familjemedlemmarna Fernanda och Josefina är ännu för unga för att delta i arbetet med sin dynamiska familj.

https://www.weingutmueller.at
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du