Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Sergio Zenato Valpolicella Superiore 2011

Sergio Zenato Valpolicella Superiore 2011

Italien, Veneto, 750 ml, 13,5%

Manuell skörd av druvorna följs av avstjälkning och traditionell maceration under 10 dagar i rostfria tankar. I slutet av alkoholjäsningen separeras vinet från skalen med varsam pressning och lagras i 50-75 hektoliters ekfat i cirka 12 månader.

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2011

Druvor

Sangiovese, Rondinella, Corvina

Smaknotering

Doften är elegant med inslag av maraschino-körsbär och vilda bär. Smaken är medelfyllig och fruktig med mjuka tanniner och lång, elegant eftersmak.

Drickes
2014-2017
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

James Suckling
90p

Lots of ripe fruit with spices, berries and cooked fruit pie. Hints of wood too. Full body and very juicy and fruity. This is a thoroughly delicious red. Drink or hold.

Väldigt friskt vin! Det har mycket frukt, körsbär, plommon och lite blåbär. Det är klassiskt italienskt, och mycket charmigt! På tallriken då? Jag jobbar i Köpenhamn, så för mig känns det nära till hands med fläsk, och varför inte? En fläskkarré med knaprig yta, gärna med en potatissallad till. Jag dricker också mer än gärna det här till allt italienskt, som pizza och pastarätter. Mat som är lika snabbt och lätt omtyckt som vinet!

Daniela Nylin
MASH, Köpenhamn
WineSpectator
Very, Very Good!

Light- to medium-bodied and harmonious, this fresh red offers subtle notes of juicy damson plum, wild strawberry and red licorice, with a hint of mocha on the finish. Drink now through 2017.

Vinous
Wonderfully juicy

The 2011 Valpolicella Superiore is a wonderfully juicy, expressive wine to drink over the next few years. Dark red berries, tobacco, licorice and wild flowers add layers of dimension and complexity on the finish.

Kundbetyg

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra till lite italienskinfluerade maträtter. Den gamla devisen: If it grows together, it goes together, stämmer allt som oftast. Klicka på länkarna nedan för att komma till recepten.

Vinet

Manuell skörd av druvorna följs av avstjälkning och traditionell maceration under 10 dagar i rostfria tankar. I slutet av alkoholjäsningen separeras vinet från skalen med varsam pressning och lagras i 50-75 hektoliters ekfat i cirka 12 månader.

Producenten

Firman drivs idag av grundaren Sergio Zenatos barn Alberto och Nadia. Som producent är familjen Zenato en enorm framgångssaga där kvalitet är det stora ledordet. Vinerna är omtalade över hela världen och bedömningar som Outstanding! och Very Good! är snarare regel än undantag. Idag produceras allt från röda till vita torra samt söta viner som ger stor njutning för pengarna.

2010 firade familjen Zenato sitt femtioårsjubileum och samma år blev vinet Amarone uppgraderat till den högsta klassen i Italien: DOCG. Från egna gården Santa Cristina och av köpta druvor gör man ca en miljon flaskor/år. Amarone-vinerna från Zenato tillhör de mest intressanta i regionen. Täta, nästan fruktsöta viner med lång eldig smak och en tilltalande kryddighet. Cabernet Sauvignon har en fin blommig, lätt ekig doft och en stram, lång smak. Riktigt goda år gör man Amarone Riserva Sergio Zenato, ett smakfyrverkeri med frukt, alkohol, syra och extrakt i nästan bedövande koncentration.

http://www.zenato.it/

Karta