Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Umani Ronchi Jorio Montepulciano d’Abruzzo 2016

Vad tyckte du?

Umani Ronchi Jorio Montepulciano d’Abruzzo 2016

Italien, Abruzzo, 750 ml, 13,5%

Umani Ronchi är en legendarisk vinmakare av montepulciano-dominerade viner i Abruzzo. Druvorna till Jorio kommer vingårdar som ligger belägna i olika kommuner i regionen. Gemensamt för rankorna i dessa vingårdar är att de beskärs kraftigt för att skapa ideala förhållanden för luften att cirkulera ru ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Montepulciano

Smaknotering

Jorio Montepulciano kommer i orginalträlåda och har en stor och kryddig doft med inslag av mörka bär (körsbär), ekfat och choklad. Smaken är intensiv med toner av mogen frukt, lakrits och en lång avslutnning med balanserad ekfatskaraktär. Säljs i trälåda vid köp av 6 buteljer. 

Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

James Suckling
93 "Shows real purity"

Shows real purity of fruit with blueberries, citrus, crushed stones, iodine and Thai basil. Medium to full body, lithe and medium chewy tannins and a fresh, structured finish.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/52951

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Umani Ronchi är en legendarisk vinmakare av montepulciano-dominerade viner i Abruzzo. Druvorna till Jorio kommer vingårdar som ligger belägna i olika kommuner i regionen. Gemensamt för rankorna i dessa vingårdar är att de beskärs kraftigt för att skapa ideala förhållanden för luften att cirkulera runt vinrankan. Det är en väsentlig förutsättningar för att säkerställa perfekt mognad av Montepulciano-druvan. Skörden genomförs för hand och sker normalt under perioden från slutet av september till mitten av oktober. Druvklasarna avstjälkas och pressas lätt och genomgår sedan maceration i 10-12 dagar i ståltankar vid en temperatur på 26 - 28° C. Så snart den alkoholjäsningen är påbörjas den malolaktiska jäsningen. Vinet lagras därefter i ca 12 månader till 50% i 5000/8000-liters ekfat, och 50% i klassiska 225-liters barriquer som används för tredje eller fjärde gången. Ett perfekt vin till pizza, pasta eller helgens biff! Lådan innehåller 6 flaskor i en originalträlåda (vid köp av 6 flaskor)!

Producenten

Umani Ronchi grundades 1957 av Gino Umani Ronchi. Man förfogar över mer än 200 hektar vinodlingar fördelade på regionerna Marche och Abruzzo. Umani Ronchi är specialister på druvsorterna verdicchio och montepulciano men odlar också en del uddasorter som lacrima och, för området ovanliga sorter, som merlot och chardonnay. Umani Ronchis flaggskepp är Pelago, en blandning av cabernet sauvignon, merlot och montepulciano. Den första årgång som producerades, 1994, vann titeln Best Red Wine vid International Wine Challenge i London 1997.
http://www.umanironchi.com/welcome.php?l=SV
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du