Filtrera & anpassa

Viner gjorda på Montepulciano

Montepulciano är en röd druva som är populär i Italien, särskilt i regionen Abruzzo. Denna druva har en rik historia som sträcker sig tillbaka till antiken och har blivit en av de mest eftertraktade druvorna i landet.Montepulciano växer vanligtvis i ...

Läs mer om Montepulciano
Dölj atlas

Mer om vin med Montepulciano

Montepulciano är en röd druva som är populär i Italien, särskilt i regionen Abruzzo. Denna druva har en rik historia som sträcker sig tillbaka till antiken och har blivit en av de mest eftertraktade druvorna i landet.

Montepulciano växer vanligtvis i högt belägna områden med en svalare klimat än andra italienska vinregioner. Detta ger druvorna en distinkt smakprofil med hög syra och en djup färg. De odlas oftast på kullar och sluttningar, vilket ger druvorna en unik terroir.

Druvan används ofta för att göra robusta och tanninrika viner som passar utmärkt till kraftfulla maträtter som grillat kött, vilt och grytor. Vinerna från Montepulciano är vanligtvis fylliga och har en hög alkoholhalt, vilket gör dem till utmärkta följeslagare till mat med kraftiga smaker.

Montepulciano-viner är också utmärkta följeslagare till pasta- och tomatsåsbaserade rätter. Druvan passar särskilt bra till italienska maträtter, men fungerar också bra med internationella rätter som mexikansk mat och barbecue.

Sammanfattningsvis är Montepulciano en druva med en rik historia som ger en djup och kraftfull smakprofil till vinerna som görs av den. Vinerna passar utmärkt till kraftfulla maträtter, men fungerar också bra med pasta- och tomatsåsbaserade rätter. Om du är en vinälskare som letar efter en spännande druva att prova, är Montepulciano ett utmärkt val.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du