Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Introlåda

WinefindersIntrolåda

Ett intro är en inledning och ett statement. Och just den här lådan har tagits fram av vårt kunniga Wine Team för att ge ett bra vin till varje tillfälle och den ska också kunna fungera som en fin introduktion till Winefinders sortiment. En perfekt startlåda för dig som vill ha utvalda viner som pas···

Låda (6 st)

924 kr

Ord. pris 1 080 kr
Smaknotering

Jeff Carrel Les Darons 2022 -1 flaska.

En riktig Winefinder klassiker i sin bästa årgång, so far... Lägre skördeuttag & ekologisk odling ger resultat. Prestigefyllda vintidningen The Wine Advocat har sagt så här om Jeff Carrel: "Om vinet kommit från en mer prestigefylld region hade det kostat tre gånger mer!". Darons är regionens lokala slang för fäder, och namnet härleds till vinstockarnas ålder – de har över 40 år på nacken. Vinet är gjort på mestadels grenache (75%), som fått sällskap av en gnutta carignan och syrah från en vingård på hög höjd i Laure-Minervois. Vinet vinifieras utan svavel (lite tillsätts vid buteljering).


Vidal-Fleury GSM Rouge Grenache Syrah Mourvèdre  2021 - 1 flaska.

GSM står för Grenache-Syrah-Mourvédre och betyder att vinet är gjort på en klassisk blandning av de mest kända druvorna från Rhônedalen. För att få fram de olika druvkaraktärerna och den sydfranska stilen har vinet lagrats på ståltank.


De Lisio Wines Quarterback 2020 - 1 flaska.

En av våra största kundsuccéer någonsin. Namnet Quarterback kommer från 2002 då vinmakaren Tony de Lisio satt på en flygplats i Los Angeles och tittade på The Super Bowl. Han fick då uppenbarelsen att göra ett vin till alla fotbollsfans. Väl hemma igen föll valet på hans bästa parceller i McLaren Vale för att uppnå den tydliga men mjuka tanninstruktur som han var ute efter. Vinet är en blend vars procentuella fördelning varierar från årgång till årgång. Vinet är en blandning på 32% shiraz, 28 grenache och 20% cabernet sauvignon. Efter avslutad jäsning tillbringade vinet 18 månader i 85% franska och 15% amerikanska 225 liters barriques, 20% nya fat och 80% andragångs användning.


Vina Errazuriz Estate Pinot Noir 2021 - 1 flaska.

Inte ofta vi blir så imponerade av en pinot noir i denna prisklassen men detta är något utöver det vanliga. Otroligt fin balans! Fruktig pinot noir från publikfavoriten Errazuriz. Druvorna till detta fruktiga och mjuka vin jästes i ståltankar under vinifieringen för att sedan uppgraderas under 6 månader på fat.


Conti Zecca 4 Conti Primitivo 2022 - 1 flaska.

Grevarna Zecca kom till Leverano i Salento för mer än 500 år sedan och har haft stor betydelse för regionen sedan dess. De fyra grevarna Zecca har under de senaste 20 åren blivit ett av de stora namnen i Italien, då deras viner har fått de högt åtråvärda 3 glasen i Gambero Rosso fler än 10 år i rad.


David Finlayson Chardonnay 2022 -1 flaska.

En av de mest prisvärda Chardonnayer som vi någonsin hittat. David Finlaysons Chardonnay är ett balanserat vin med mycket fin tropisk frukt i en härligt krämig stil. Vinet är tillverkat av druvor från fyra olika vingårdar. Alla druvor handplockas och jäses på fat med den naturligt förekommande jästen. 30% av vinet genomgår malolaktisk jäsning som förvandlar äppelsyran i druvorna till mjölksyra (därav namnet malolaktisk) vilket ger vinet en fylligare ochmer avrundad stil. Efter jäsning har vinet mognat tio månader på franska ekfat (10% nya fat). Det här är ett vin som du kan dricka till de flesta fisk och skaldjursrätter. Vinet är moget nu men kan sparas i något eller några år.

Drickes
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Samlingsnamn för Winefinder temalådor och andra blandade artiklar.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du