Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Drappier Carte d´Or Brut (magnum) 1982

Vad tyckte du?

Drappier Carte d´Or Brut (magnum) 1982

Frankrike, Champagne, 1500 ml, 13%

Mogen champagne på magnum som levereras i trälåda! 1982 var en historisk årgång i distriktet Champagne. Blenden består av 80% pinot noir, 15% chardonnay och 5% pinot meunier från vinrankor med en medelålder på 70 år. Druvorna kommer från Drappiers vingårdar som ligger i den sydligaste delen av Champ ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

1982

Druvor

Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier

Smaknotering

Mogen  doft med inslag av rostat bröd, röda äpplen, honung, nougat och smörstekta champinjoner. En smakrik champagne i krämig stil med mogna inslag av bakade äpplen, hasselnötter, rostat bröd, choklad och apelsin. Levereras i en-pack trälåda.

Drickes
2019-2022
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
1500 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
7 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Aperitif, skaldjur, fågel och så gott som alla sorters fisk.

Vinet

Mogen champagne på magnum som levereras i trälåda! 1982 var en historisk årgång i distriktet Champagne. Blenden består av 80% pinot noir, 15% chardonnay och 5% pinot meunier från vinrankor med en medelålder på 70 år. Druvorna kommer från Drappiers vingårdar som ligger i den sydligaste delen av Champagne i distriktet Urville Bar-sur-Aube.

Producenten

Det är frågan om Drappier skulle ha den position man har i dag om inte president de Gaulle varit så förtjust i Champagne Drappier. Den kvalitetsinriktade firman grundades 1808. André Drappier har i dag lämnat över det mesta av firmans skötsel till Michel Drappier som utvecklat firman ytterligare och upprätthåller husets goda rykte.

Drappier tar ut ett anmärkningsvärt lågt skördeuttag från sina 40 hektar i Aube och 17 i Marne. Firman kalljäser musten för att undvika sekundäraromer från jäsningsprocessen. Man jobbar med minimala mängder tillsatt svavel för att hålla vinet så naturligt som möjligt och framhäva vinets ursprungliga karaktär. Och Michel, som är allergisk mot svavel, gör en version av firmans Brut Nature helt utan tillsatt svavel.

1991 köpte Drappier en källare i Reims där deras årgångs- och prestigechampagner numera lagras. Den investeringen kan tyckas lite märklig då man redan har fantastiska källare från 1100-talet byggda av klostret Clairvauxs munkar. Anledningen är faktiskt att källaren i Urville är för varm.

En specialitet som Drappier är ensamma om är jätteflaskan prima (36 liter). En annan är lagring av gamla reservviner med superdosage i stora glaskärl. Drappiers viner är mycket rika och välgjorda. Med den experimentglade och kunnige Michel vid rodret, kan vi förvänta oss fler positiva överraskningar från Drappier. Grande Sandrée är konstant Aubes mest spännande vin. Sedan 1995 gör Michel också eftersökta Magnum åt Patrick Sabaté under namnet Boërl & Kroff. Dessa dyrgripar har snabbt fått kultstatus och onekligen har dessa viner gjorda från firmans tre bästa lägen i Urville en koncentration som imponerar.

 

http://www.champagne-drappier.com/