Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Champagne Boizel Joyau de France 1996

Champagne BoizelJoyau de France 1996

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

För dig som vill ha det lilla extra. Årgång 1996 är legendarisk i Champagne. Joyeau de France är Boizels prestigevin. 30 år gammalt är det fortfarande fullt av liv. Mognadstoner javisst - men det har också årgångens fantastiska signum. Vinet är gjort på en blandning av Pinot Noir och Chardonnay från···

Styckvis

2 295 kr

/flaska
Låda (6 st)

13 770 kr

Årgång

1996

Smaknotering

Mogna toner av gula plommon och röda äpplen med inslag av mörk choklad och mocka. Smaken är komplex, rund och utvecklad med rostadet toner. Vinet har en behaglig friskhet som fint balanserar upp de fruktiga inslagen som går igen i eftersmaken. En Champagne för connoisseuren. 

Drickes
2023-2035
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Boizel grundades 1834 och drivs nu av femte generationen Boizel - Evelyne och Christophe Roques-Boizel. Vilket de gör med samma fokus på att ta fram champagne av toppkvalitet som när tillverkningen startades. Familjen äger själva sex hektar mark i Champagne, resterande druvorna köps sedan många år tillbaka in från andra småproducenter i området med vingårdar i Gran Premier Cru och Premier Cru lägen. Alla druvor är handplockade och enbart musten från första pressen används. Resultatet är en bra och prisbelönt champagne.

http://www.boizel.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du