Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Taittinger Comtes de Champagne 2012

TaittingerComtes de Champagne 2012

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Comtes de Champagne skapades som en hyllning till grevarna i Champagne 1952, och är ett av de tidigaste exemplen av Blanc de Blancs. Druvorna till Comtes de Champagne 2007 kommer från Grand Cru-byarna Avize, Chouilly, Cramant, Mesnil-sur-Oger och Oger i Côte des Blancs. Efter en sen och kall vår och ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2012

Smaknotering

Doften är ännu ung men redan stor och inbjudande med toner av citrusfrukt, mineral, rostat bröd, kex, kryddor och krita. Smaken är ung men läcker, välbalanserad, torr och frisk. Underbar redan nu men har stor lagringspotential.

Drickes
2023-2035
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Lufta vinet
Behövs ej

Så tycker experterna

James Suckling
99p 99p "Beautiful"

This is a fantastic and refined Blanc de Blancs. So layered and complex, with lemon curd, chalk, hazelnuts, pastries, baked apples and almond croissants. Structured and tightly wound, with almost imperceptible bubbles. Delicious salty notes at the end. Beautiful.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Comtes de Champagne skapades som en hyllning till grevarna i Champagne 1952, och är ett av de tidigaste exemplen av Blanc de Blancs. Druvorna till Comtes de Champagne 2007 kommer från Grand Cru-byarna Avize, Chouilly, Cramant, Mesnil-sur-Oger och Oger i Côte des Blancs. Efter en sen och kall vår och en sval sommar kom en välbehövlig värme i augusti som gjorde att druvorna kunde nå perfekt mognad innan skörd. Druvorna från de olika vingårdslägena vinifieras separat och endast 5 % av vinet från första pressningen lagrades på små, franska ekfat under fyra månader.

Producenten

Firmans stora uppsving kom först när Taittingerfamiljen köpte egendomen 1936. Pierre Taittinger köpte ett slott kallat La Marquetterie och byggde upp en imponerande arsenal av vingårdar.  Man äger i dag 288 hektar i 34 byar vilket räcker till 45% av druvbehovet. Experiment med små mängder nya ekfat till prestigevinet Comtes de Champagne startades 1988, annars är alla viner jästa på stora ståltankar och utsatta för den malolaktiska jäsningen. Firman är känd för att engagera sig i stora projekt utanför området. Man äger t.ex.en hotellkedja, två vinfirmor i Loiredalen och en i Kalifornien. De konstnärsutformade Collectionflaskorna har blivit en stor försäljningssuccé trots det svindlande höga priset som inom kort kommer att bli ännu högre. Standardchampagnen var tidigare lite ojämn, men speglar ofta den blommiga, mjuka husstilen väl. Årgångsvinet är en charmör som tyvärr ofta saknar lagringspotential. Den verkliga stjärnan är Comtes de Champagne, en mönsterblanc de blancs från Cramant, Avize, Oger, Le Mesnil, Chouilly och gamla stockar i Pierry. Champagnen är områdets bästa i sin söta, mjuka, exotiska och krämiga stil. Jag inbillar mig att Comtes de Champagne är den champagne som uppskattas av den bredaste publiken. Den innehåller inga svåra aromer, endast ett överflöd av insmickrande söta och mjuka smaker i en elegant och lyxig stil. Här finns ändå ett tillräckligt spännande aromatiskt spektrum för att även den mest svårflirtade kännaren ska falla pladask för dess skönhet.

http://www.taittinger.fr/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du