Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
By Farr Chardonnay Cote Vineyard 2016

Vad tyckte du?

By Farr Chardonnay Cote Vineyard 2016

Ekologisk

Australien, Geelong, 750 ml, 14%

Ny årgång från legendariska By Farr med högklassiga årgång 2016! Druvorna till denna cuvée kommer från vingårdar med nordlig, nordöstlig och östlig exponering. Alla lägen har olika jordmåner som bidrar till vinets slutgiltiga komplexitet. Druvorna handplockas och de hela klasarna pressas i vineriet ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Doften är ung, fräsch och komplex med fina toner av äpplen, citrus, hasselnötter, smör och krita. Smaken är medelfyllig till fyllig med inslag av citrus, äpplen, exotisk frukt, annanas, mineraler och brynt smör. Lång elegant eftersmak.

Drickes
2019-2026
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Lufta vinet
1 timma

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ny årgång från legendariska By Farr med högklassiga årgång 2016! Druvorna till denna cuvée kommer från vingårdar med nordlig, nordöstlig och östlig exponering. Alla lägen har olika jordmåner som bidrar till vinets slutgiltiga komplexitet. Druvorna handplockas och de hela klasarna pressas i vineriet. Musten jäses på ekfat (35 % ny ek) - jäsningen är sval och långsam och pågår under ungefär 2 månader. Vinet röres om då och då för att uppmuntra den malolaktiska jäsningen. Vinet får därefter lagras i ungefär 9 månader innan det buteljeras. Resultatet är en riktigt högklassig chardonnay i krämig stil.

Producenten

Gary Farr är en av de största legenderna i på den australiska vinscenen. Han gjorde sig ett namn som vinmakare på Bannockburn i slutet av 1970-talet och det var särskilt deras eleganta Pinot Noir-viner som satte vingården på kartan. 

Garys stor passion för Pinot Noir drog honom till Bourgogne, där han arbetade i 13 år på Domaine Dujac. 1994 köpte han sig en egen liten egendom i det svala Geelong i Victoria. Först planterade han lite chardonnay, viognier och shiraz. Senare hittade han den perfekta terroiren för pinot noir. 

Samtliga växtplatser ligger på gamla flodbäddar och jordmånen är mycket rik på mineraler. Den första årgången var 1999 och sedan dess har By Farrs viner tillhört de mest eftertraktade vinerna i Australien - framförallt hos konsumenter med en förkärlek för finess och elegans. Garys son Nick är idag också delaktig i vingården och ansvarar för deras Farrside viner. Vingårdarna odlas ekologiskt. 

Wine Advocate om By Farr:

"These are very exciting wines that are well worth seeking out and should go from strength to strength as the vines continue to mature."

http://www.byfarr.com.au