Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
DAOU Vineyards Reserve Chardonnay 2020
Våra kunder tycker

DAOU VineyardsReserve Chardonnay 2020

USA, Paso Robles, 750 ml, 14,2%

Druvorna kommer från bl a DAOU Mountain och andra utvalda lägen son vinmakaren Daniel Daou själv övervakar. 11 månader på franska fat där hälften var nya.

Styckvis

429 kr

/flaska
Låda (6 st)

2 574 kr

Årgång

2020

Smaknotering

Fräsch och härligt inbjudande doft med fin komplexitet och aromer av Granny Smith äpplen, päron, citroner och tydliga toner av fat.  Smaken är stor och inbjudande med inslag av smör, rostade hasselnötter och friska citroner. Lång och fruktdriven eftersmak med inslag av ekfat.

Drickes
Alkoholhalt
14,2%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

DAOU Vineyards grundades av de oseparerbara bröderna Georges and Daniel Daou 2007 i Adelaida District, Paso Robles. Georges och Daniel växte upp i Beirut i Libanaon. 1973 drabbades landet av inbördeskrig och två år senare bestämde sig pappa och mamma, Joseph and Marie Daou, för att emigrera till Paris. 1980 flyttade bröderna till Kalifornien och studerade inenjörsutbildningar i elektornik och datorteknik. Efter studierna startade DAOU Systems - ett företag som kom att revolutionera de amerikanska sjukhusens datorsystem. Det lade den ekonomiska grunden för vad som komma skulle. 

1998 sålde de företaget och då hade Daniel redan gjort ett eget Cabernet Sauvignon-vin hemma i källaren i flera år. Hobbyverksamheten gav mersmak och bröderna började leta efter den perfekta terroiren för deras framtida projekt. De fann den i Paso Robles och på Hoffman Mountain Ranch - en legendarisk egendom som är födelseplatsen för så gott som alla vinnäring i Paso Robles - som hade grundats av Stanley Hoffman på 60-talet och som också hade den legendariska Andre Tchelistcheff som vinmakarkonsult. 

Platsen har en fantastisk terroir för Cabernet Sauvignon. “We have, arguably, the most perfect climate in the world to ripen Bordeaux varieties and Cabernet Sauvignon.”, säger Daniel Daou och det är också Cabernet Sauvignon som här huvudnumret på egendomen. Jordmånen består av kalkrik lera, väldigt lik den i Saint Émilion.

Presigevinerna heter Estate Soul of Lion och Patrimony Cabernet Sauvignon men man gör också en mänga andra cuvéer som Cabernet Franc, Merlot och Petit Verdot-blandningen Mayote, en Estate Cabernet, en Cab Sauv/Cab Franc-blend kallad Patrimony Caves des Lions, Malbec, Pinot, Sauvignon Blanc, Chardonnay och mycket mer. Vinerna får generellt sett mycket höga poäng av internationella vinkritiker.  

2023 köpte australiensiska Treausury Wine Estates (mest känd för att man också äger Penfolds) DAOU Vineyards.

https://daouvineyards.com/wines
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du