Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
By Farr Sangreal Pinot Noir 2020

By FarrSangreal Pinot Noir 2020

Australien, Geelong, 750 ml, 13%

Vingården Sangreal planterades 1994 och är By Farrs äldsta vingård. Den ligger på nordsluttande kulle med blåsteen och kalksten och inslag av röd järnsten. Exponeringen gör att vinerna utsätts för solen hela dagen vilket resulterar i mer parfymerade och eleganta viner. Vingården har odlats ekologisk···

Styckvis

595 kr

/flaskaOrd. pris 679 kr
Låda (6 st)

3 570 kr

Ord. pris 4 074 kr
Årgång

2020

Smaknotering

Komplex och elegant pinot noir, med silkeslena tanniner och pigg syra. Här samsas toner av mogna jordgubbar med svarta vinbär och andra mörka bär. Lång, förförisk eftersmak.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Gary Farr är en av de största legenderna i på den australiska vinscenen. Han gjorde sig ett namn som vinmakare på Bannockburn i slutet av 1970-talet och det var särskilt deras eleganta Pinot Noir-viner som satte vingården på kartan. 

Garys stor passion för Pinot Noir drog honom till Bourgogne, där han arbetade i 13 år på Domaine Dujac. 1994 köpte han sig en egen liten egendom i det svala Geelong i Victoria. Först planterade han lite chardonnay, viognier och shiraz. Senare hittade han den perfekta terroiren för pinot noir. 

Samtliga växtplatser ligger på gamla flodbäddar och jordmånen är mycket rik på mineraler. Den första årgången var 1999 och sedan dess har By Farrs viner tillhört de mest eftertraktade vinerna i Australien - framförallt hos konsumenter med en förkärlek för finess och elegans. Garys son Nick är idag också delaktig i vingården och ansvarar för deras Farrside viner. Vingårdarna odlas ekologiskt. 

Wine Advocate om By Farr:

"These are very exciting wines that are well worth seeking out and should go from strength to strength as the vines continue to mature."

http://www.byfarr.com.au
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du