Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
By Farr Tout Pres Pinot Noir 2020

By FarrTout Pres Pinot Noir 2020

Australien, Geelong, 750 ml, 14%

By Farrs kanske mest speciella vin. Tout Pres är en 2,5 ha liten vingård som planterades 2001 med tre delar som bildar en amfiteater på toppen av en kulle. Varje del har sin specifika jordmån (vulkanisk, kalksten, sand och kvarts) som bidrar till vinets komplexitet. Druvorna odlas ekologiskt och får···

Styckvis

749 kr

/flaskaOrd. pris 879 kr
Låda (6 st)

4 494 kr

Ord. pris 5 274 kr
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2020

Smaknotering

Ungdomlig, inbjudande och läcker doft av jordgubbar, hallon, kryddor, blommande trädgård och diskreta toner från faten. Smaken är elegant, välbalanserad och komplex med inslag av hallon, jordgubbar, örter, rosor, och lite ek i den långa eftersmaken.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Gary Farr är en av de största legenderna i på den australiska vinscenen. Han gjorde sig ett namn som vinmakare på Bannockburn i slutet av 1970-talet och det var särskilt deras eleganta Pinot Noir-viner som satte vingården på kartan. 

Garys stor passion för Pinot Noir drog honom till Bourgogne, där han arbetade i 13 år på Domaine Dujac. 1994 köpte han sig en egen liten egendom i det svala Geelong i Victoria. Först planterade han lite chardonnay, viognier och shiraz. Senare hittade han den perfekta terroiren för pinot noir. 

Samtliga växtplatser ligger på gamla flodbäddar och jordmånen är mycket rik på mineraler. Den första årgången var 1999 och sedan dess har By Farrs viner tillhört de mest eftertraktade vinerna i Australien - framförallt hos konsumenter med en förkärlek för finess och elegans. Garys son Nick är idag också delaktig i vingården och ansvarar för deras Farrside viner. Vingårdarna odlas ekologiskt. 

Wine Advocate om By Farr:

"These are very exciting wines that are well worth seeking out and should go from strength to strength as the vines continue to mature."

http://www.byfarr.com.au
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du