Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Alain Patriarche Meursault Les Tillets 2021

Domaine Alain PatriarcheMeursault Les Tillets 2021

Frankrike, Meursault, 750 ml, 13%

Meursault till ett rimligt pris är inte så ofta man råkar på nu för tiden. Men här har vi ännu ett lysande exempel i form av Alain Patriarche vingårdsläge Les Tillets. Gemensamt för egendom är att alla Alains viner kommer från gamla vinstockar. Meursault är centrum för de fyra kommunerna (Meursault,···

Styckvis

845 kr

/flaska
Låda (6 st)

5 070 kr

Årgång

2021

Smaknotering

Komplex doft med en mycket tydligt uttalad mineralkaraktär och toner av rostade ekfat, inslag av gula äpplen, brynt smör, mineral och fat. Smaken är generös och rund, nästan oljigt fet men med en fräsch syra där de fruktiga tonerna kommer igen och som i eftersmaken samsas med nyanser av fat och mineral. Mogen citrus möter smör och rökiga mineraltoner. Lång, komplex eftersmak.

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-12ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

I fem generationer har familjen Patriarche odlat vinstockar i Meursault. Alain Patriarches far tog över markerna från sin egen far, och odlade dem tills det var dags för Alain att ta över 1970 innan han i sin tur överlämnade facklan till sin dotter, Maud, som har fortsatt familjetraditionen sedan 2012. Med tiden har egendomen utökat godset. Hittills täcker gården Alain Patriarche 10 hektar fördelat på två kommuner.

Vinerna från Alain Patriarche vinifieras separat för varje vingårdsläge för att bevara alla de inneboende egenskaperna hos terroiren. Alla gårdens viner är gjorda på druvsorten Chardonnay för de vita vinerna och på druvsorten Pinot Noir för de röda vinerna.

För de vita vinerna jäser man druvorna på fat efter noggrann skörd och pressning. Andelen nya fat väljs efter druvornas ursprung. De färdiga vinerna lagras i 12 månader på jästfällningen, allt  i enlighet med traditionen för de stora Meursaultvinerna. Det färdiga vinet buteljeras med ett minimum av klarning och filtrering.


Pinot Noir-druvorna sorteras noggrant direkt i vingården. Väl hemma på vineriet genomgår de en kall maceration med regelbunden överpumpning och en del nedtryckning av jäst- och pressresterna. Det färdigjästa vinet lagras i cirka 12 månader på fat och buteljeras med så lite hantering som möjligt för att behålla alla aromer av bär och frukt så intensiva som möjligt.

https://alainpatriarche.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du