Skaldjur och vin

Till skaldjur dricker vi helst mousserande viner eller lätta friska vita viner som inte har fått någon ekfatslagring. Prova exempelvis torra viner från Loire, Galicien, Chablis och Clare Valley. Viner med mycket fräschör och mineralitet. Som en riesling från Rheinhessen, eller något annat druvrent vin från exempelvis Friuli-Venezia Giulia i nordöstra Italien. Ett friskt rosévin kan också vara en bra matchning! Och vill du absolut ha ett rött vin så går det förstås alltid att hitta något bra alternativ. 

Här får du tips i olika prisklasser med viner som passar bra till helgens skaldjur eller vardagsmiddagen. Viner som kan sätta lite extra guldkant på tillvaron! Läs mer om vinerna, expertutlåtanden, om producenten och mycket mer genom att klicka på respektive vin.

Våra prisnedsatta viner som passar till skaldjur

Eller sök i hela vårt utbud efter fler tips!

Välj mattyp, prisnivå och klicka sök