Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bollinger PN VZ19

BollingerPN VZ19

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

PN VZ 19, Vieilles Vignes Francaises lillasyster, är 100 % pinot noir, huvudsakligen från Verzenay toppat med druvor från Aÿ, Avenay, Louvois, Mutigny samt  Tauxières. Basen är från årgång 2019 och det äldsta vinet är från 2009. Dosage 6 g. Bollinger är kända för sina fantasiska vintage Champagne b···

Styckvis

1 395 kr

/flaska
Låda (6 st)

8 370 kr

Smaknotering

Drickes
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
VÄRLDSPREMIÄR 10 juni 2024!

Winefinder

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Bollinger rankas utan tvekan som ett av de förnämsta vinhusen i Champagne, och det är inte konstigt att en viss James Bond njutit av denna exklusiva dryck i sina senaste filmer. Bollinger har en lång historia och huset grundades 1829. Den färgstarkaste personen i historien är utan tvekan Lily Bollinger. Från sin cykel höll hon ett vakande öga över varenda vinklase när hon gled fram genom det böljande landskapet kring byn Aÿ där vinhuset ligger. I denna Grand Cru-by dominerar pinot noirdruvan, vilken alltid utgör en tredjedel i blandningen till Grande Année. Resterande del utgörs av chardonnay. Bollinger tillhör den mer kraftfulla och smakrika typen av Champagne och förutom den höga andelen av blå druvor så beror smakrikedomen på att man jäser saften på mindre ekfat.

Lily Bollinger myntade även ett berömt citat om sitt vin: "Jag dricker Bollingers champagne när jag är lycklig. Jag dricker den också när jag inte är så glad. Ibland dricker jag den när jag är ensam.När jag har sällskap betraktar jag den som helt nödvändig. Jag smuttar gärna på den när jag inte är hungrig och jag dricker den till mat. I övrigt dricker jag den aldrig utom när jag är törstig."

http://www.champagne-bollinger.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du