Filtrera & anpassa

Viner från Santa Rita Hills, USA

Santa Rita Hills, beläget i Kaliforniens sydkustregion, är en välrenommerad och respekterad vinregion som har en lång och intressant historia. Området är beläget mellan Santa Ynez-bergen i norr och Gaviota-kusten i söder och erbjuder en unik ...

Läs mer om Santa Rita Hills i USA
Dölj atlas

Mer om viner från Santa Rita Hills


Santa Rita Hills, beläget i Kaliforniens sydkustregion, är en välrenommerad och respekterad vinregion som har en lång och intressant historia. Området är beläget mellan Santa Ynez-bergen i norr och Gaviota-kusten i söder och erbjuder en unik kombination av klimat, jordmån och topografi som är idealisk för vinodling.

Den övervägande vindinriktningen i området är från väst till öst, vilket innebär att de svala havsvindarna från Stilla havet når Santa Rita Hills och kyler ner området. Detta är en avgörande faktor för att skapa det svala klimatet som är idealiskt för odling av Pinot Noir och Chardonnay, två av de mest kända druvsorterna från regionen.

Santa Rita Hills är också känt för sina kalkrika jordar, som är rika på mineraler och ger vinerna sin karakteristiska smak och arom. Dessa jordar är också rika på kisel och lera, vilket hjälper till att bibehålla fuktigheten i marken och ger druvorna en bättre smakprofil.

Vingårdarna i Santa Rita Hills är småskaliga och ofta familjeägda, vilket gör att odlarna kan fokusera på kvalitet snarare än kvantitet. Många av dessa vingårdar har en lång tradition av att odla druvor och har gjort det i generationer.

Ett av de mest kända vinerna från Santa Rita Hills är Sideways, som skapade en stor buzz i vinvärlden efter filmen med samma namn släpptes 2004. Filmen handlar om två vänner som reser genom Santa Rita Hills och besöker olika vingårdar.

I dag är Santa Rita Hills känt för att producera några av de bästa Pinot Noir- och Chardonnay-vinerna i USA. De svala nätterna och de varma dagarna i regionen skapar en perfekt miljö för att odla dessa druvsorter och ge dem en subtil och raffinerad smak.

Sammanfattningsvis är Santa Rita Hills en unik vinregion i Kalifornien som har en rik historia och erbjuder en mängd olika viner. Dess kalkrika jordar, svala klimat och småskaliga vingårdar gör det till en idealisk plats för att odla högkvalitativa druvor och skapa enastående viner.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du