Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Belondrade y Lurton Quinta Apolonia 2023

Belondrade y LurtonQuinta Apolonia 2023

Spanien, Rueda, 750 ml, 13,5%

Detta vin började sitt liv som ett andravin Belondrade Y Lurton men idag görs det av yngre stockar och i en friskare mindre fatlagrad stil än toppvinet. Druvsorten är 100% verdejo och vinet har jäst, genomgått malolaktisk jäsning och lagrats på franska ekfat i 2,5 månader vilket gett rondör och stru···

Styckvis

295 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 770 kr

Årgång

2023

Druvor

Verdejo

Smaknotering

Ganska bred men frisk doft av citrusfrukt, fat och lite kryddor. Lätt till medelfyllig mycket frisk smak av äpplen, melon och tropisk frukt med ett viss inslag av ek och bivax. Lite rökigt men med friska fruktsmaker.

Drickes
2024-2028
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Didier Belondrade är en fransman som förälskade sig i Spanien. Han gifte sig med en kvinna från det stora vinimperiet Lurton i Bordeaux och 1994 etablerade sig på Quinta San Diego. Namnet är efter sonen Diego. De håller till i kommunen La Seca i spanska Rueda i distriktet Castilla y León ca. 20 mil norr om Madrid. I denna DO är i princip nästan bara oekat friskt vitt vin av druvan Verdejo tillåtet, men på senare år finns en handfull producenter som börjat med en jäsning av musten på ekfat och flera prestigeviner har blivit allt mer uppmärksammade. 
http://www.belondradeylurton.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du