Filtrera & anpassa

Viner från Bierzo, Spanien

Längst upp i nordvästra Castilla y Len, på gränsen till Galicien och Valdeorras DO ligger DO Bierzo som under de senaste åren seglat upp som ett av Spaniens hetaste distrikt med ett av landets mest intressanta rödviner gjort på druvsorten mencia. ...

Läs mer om Bierzo i Spanien
Dölj atlas

Mer om viner från Bierzo


Längst upp i nordvästra Castilla y León, på gränsen till Galicien och Valdeorras DO ligger DO Bierzo som under de senaste åren seglat upp som ett av Spaniens hetaste distrikt med ett av landets mest intressanta rödviner gjort på druvsorten mencia.

Området var i princip okänt så sent som för tio år sedan (här gjordes visserligen en del rosé). Men när Alvaro Palacios, Riojasonen som även gjorde Priorat världskänt, började göra vin i området - ja då vaknade vinvärlden. Idag hittar vi några av Spaniens bästa rödviner i Bierzo gjorda på druvsorten mencia, ibland druvren eller tillsammans med alicante bouschet (garnacha tintorera) - viner som beskrivits som mer burgundiska än Spaniens andra röda viner - friskare, svalare och med mer återhållen fruktsmak. En egenskap som hänger ihop med distriktets närhet till Atlanten och skiljer vinerna från de övriga från Castilla y Léon. Här görs också en del vitt på framförallt dona bianca, godello och palomino.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du