Mer om viner från Saint-Joseph
- Domaine des Miquettes
Producenter i Saint-Joseph
Saint-Joseph AOP är det näst största vindistriktet i norra Rhône och täcker närmare 600 hektar vinmark. Den är en relativt sett ny appellation, skapad 1956, som fått allt bättre rykte de senaste åren med odlare som gör viner med kraft och koncentration.
Över 90 procent av produktionen i Saint-Joseph är rött vin som är gjort på syrah. Vinerna är generellt sett lite lättare i stilen än de från Hermitage och Côte-Rôtie och bör ofta drickas unga. Men stilarna och kvaliteten varierar stort eftersom jordmånen i Saint-Joseph (och ambitionen hos odlarna) skiljer sig åt. De bästa, som ofta kommer från granitjordarna mitt i det ursprungliga distriktet, är täta och lagringståliga viner med massor av rökig mörk frukt och ett inslag av peppar och charkuterier.
De vita vinerna i Saint-Joseph görs på en blandning av marsanne och roussane och kan också de vara riktigt bra med fyllig lite oljig tropisk frukt och lång kryddig eftersmak.