Filtrera & anpassa

Viner från Saint-Joseph, Frankrike

Saint-Joseph AOP är det näst största vindistriktet i norra Rhne och täcker närmare 600 hektar vinmark. Den är en relativt sett ny appellation, skapad 1956, som fått allt bättre rykte de senaste åren med odlare som gör viner med kraft och ...

Läs mer om Saint-Joseph i Frankrike
Dölj atlas

Mer om viner från Saint-Joseph


Saint-Joseph AOP är det näst största vindistriktet i norra Rhône och täcker närmare 600 hektar vinmark. Den är en relativt sett ny appellation, skapad 1956, som fått allt bättre rykte de senaste åren med odlare som gör viner med kraft och koncentration.

Över 90 procent av produktionen i Saint-Joseph är rött vin som är gjort på syrah. Vinerna är generellt sett lite lättare i stilen än de från Hermitage och Côte-Rôtie och bör ofta drickas unga. Men stilarna och kvaliteten varierar stort eftersom jordmånen i Saint-Joseph (och ambitionen hos odlarna) skiljer sig åt. De bästa, som ofta kommer från granitjordarna mitt i det ursprungliga distriktet, är täta och lagringståliga viner med massor av rökig mörk frukt och ett inslag av peppar och charkuterier.

De vita vinerna i Saint-Joseph görs på en blandning av marsanne och roussane och kan också de vara riktigt bra med fyllig lite oljig tropisk frukt och lång kryddig eftersmak.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du