Filtrera & anpassa

Viner från Volnay, Frankrike

Om grannen Pommard i norr gör några av Cte de Beaunes tuffaste och mest tanninrika viner så gör Volnay AOP några av de lättaste och mest eleganta med smak av röda bär, blommor och med silkiga tanniner. Här produceras nästan uteslutande rött vin på ...

Läs mer om Volnay i Frankrike
Dölj atlas

Mer om viner från Volnay


Om grannen Pommard i norr gör några av Côte de Beaunes tuffaste och mest tanninrika viner så gör Volnay AOP några av de lättaste och mest eleganta med smak av röda bär, blommor och med silkiga tanniner. Här produceras nästan uteslutande rött vin på pinot noir från de varierande jordarna som innehåller mycket kalksten, grus, sten och inte så mycket lera.

Volnay gränsar till Monthelie och Meursault i söder och i princip hela produktionen är rött vin gjort på pinot noir. En del röd Meursault säljs som Volnay eftersom Meursault mer förknippas med vitt vin och Volnay har det bättre ryktet vad gäller rödvin. Här finns inte heller några grand cru-vingårdar men den största delen av ytan är klassificerad som premier cru och säljs som antingen Volnay Premier Cru + vingårdsnamn AOP eller Volnay Premier Cru (i det senare fallet kan de vara en blandning av vin från flera olika lägen). Les Caillerets och Les Clos-deChênes är kanske de bästa av de 30.

De övriga är: Pitures-Dessus, Lassolle, Clos des Ducs, Le Village, Clos de la Cave des Ducs, Clos de l’Audignac, Clos de la, Chapelle, Clos du Château des Ducs, Clos de la Rougeotte, Frémiets-Clos de la Rougeotte, Clos de la Barre, Clos de la Bousse d’Or, Les Brouillards, Mitans, Les Angles, Frémiets, La Gigotte, Les Lurets, Robardelle, Carelle sous la Chapelle, Le Ronceret, Champans, Les Caillerets-Clos des 60 Ouvrées, En Chevret, Taille Pieds, Clos du Verseuil och Pointes d’Angles.

Volnay-Santenots är en större premier cru som ligger i Meursault men som får låna Volnays namn för röda viner. Den är i sin tur indelad i fyra liuex-dits eller vingårdslägen: Santenots-du-Milieu, Les Santenots-Dessus, Les Santenots-Blanc och Les Pleures. Santenots-du-Milieu.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du