Filtrera & anpassa

Viner från Marsannay, Frankrike

Marsannay AOP är den nordligaste kommunen i Cte de Nuits och är kanske mest känt för sina roséviner. Det är den enda kommunen med rätt att göra kommunspecifik rosé - Marsannay Rosé AOP - all annan rosé säljs som Bourgogne Rosé AOP. Men här görs trots ...

Läs mer om Marsannay i Frankrike
Dölj atlas

Mer om viner från Marsannay


Marsannay AOP är den nordligaste kommunen i Côte de Nuits och är kanske mest känt för sina roséviner. Det är den enda kommunen med rätt att göra kommunspecifik rosé - Marsannay Rosé AOP - all annan rosé säljs som Bourgogne Rosé AOP. Men här görs trots allt mest röda viner (75 procent av produktionen) som kan vara riktigt prisvärda. Marsannay är Bourgognes yngsta appellation och fick AOC/AOP-status så sent som 1987.

Ännu har vinerna härifrån inte riktigt samma status som övriga kommuner i Côte de Nuits och här finns inga premier crus eller grand crus. Jordmånen varierar - på slättlandet dominerar lera, och på sluttningarna är det mer kalksten (kiselrik kalkstensjord).

15 procent vita druvor får användas vid rödvinsframställning i Marsannay (chardonnay, pinot gris och pinot blanc). Pinot gris får användas tillsammans med pinot noir vid framställning av rosé. För vitt vin tillåts både chardonnay och pinot blanc, men det mesta vita vinet i Marsannay är gjort på 100 procent chardonnay och det mesta röda på 100 procent pinot noir.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du