Filtrera & anpassa

Viner från Bourgogne Ordinarie, Frankrike

Bourgogne Ordinarie är en vinregion i Bordeaux, Frankrike, som ligger mellan floderna Gironde och Dordogne. Regionen är känd för sina röda viner, som är gjorda av druvor som Cabernet Sauvignon, Merlot och Cabernet Franc.Bourgogne Ordinarie är ett av ...

Läs mer om Bourgogne Ordinarie i Frankrike

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Bourgogne Ordinarie


Bourgogne Ordinarie är en vinregion i Bordeaux, Frankrike, som ligger mellan floderna Gironde och Dordogne. Regionen är känd för sina röda viner, som är gjorda av druvor som Cabernet Sauvignon, Merlot och Cabernet Franc.

Bourgogne Ordinarie är ett av de mest kända vindistrikten i världen, med en historia som sträcker sig tillbaka till romartiden. Vinerna i regionen är kända för sin kraftfulla smak och eleganta karaktär, som kommer från den unika terroiren i området.

En av de största skillnaderna mellan Bourgogne Ordinarie och andra vinregioner i Bordeaux är klimatet. Regionen har en relativt mild klimat med en medeltemperatur på runt 15-16 grader Celsius under odlingssäsongen. Det milda klimatet gör det möjligt för druvorna att mogna långsamt, vilket ger dem en djupare smak och en mjukare tanninstruktur.

En annan viktig faktor i produktionen av Bourgogne Ordinarie-viner är jordmånen. Regionen har en varierad jordmån, med lerhaltiga kalkstenar i norra delen av området och mer sandiga jordar i söder. Denna variation i jordmån gör att vinmakarna kan skapa en mängd olika vinstilar, från kraftfulla och tanninrika till mer eleganta och mjuka.

Bourgogne Ordinarie producerar också en del vita viner, som är gjorda av druvor som Sauvignon Blanc och Semillon. Dessa viner är kända för sin fruktiga smak och höga syrahalt, och passar bra till skaldjur och fiskrätter.

?'ven om Bourgogne Ordinarie är ett av de mest kända vindistrikten i världen, är det också en av de minsta, med endast cirka 600 vinproducenter. Detta gör att Bourgogne Ordinarie-vinerna ofta är mycket eftertraktade och dyra, och anses av många som några av de finaste vinerna i världen.

Sammanfattningsvis är Bourgogne Ordinarie en mycket betydande vinregion i Bordeaux, Frankrike, med en unik terroir som ger dess viner en distinkt smak och karaktär. Dess milda klimat och varierade jordmån skapar en mängd olika vinstilar som passar en mängd olika maträtter, vilket gör det till ett populärt val bland vinälskare över hela världen.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du