Filtrera & anpassa

Viner från Beaujolais Village, Frankrike

Beaujolais Village är ett vindistrikt i regionen Bordeaux i Frankrike, känt för sina fruktiga och lätta viner gjorda av druvsorten Gamay. Detta område är beläget i södra delen av regionen och sträcker sig över en yta av cirka 5 000 hektar.Beaujolais ...

Läs mer om Beaujolais Village i Frankrike
Dölj atlas

Mer om viner från Beaujolais Village


Beaujolais Village är ett vindistrikt i regionen Bordeaux i Frankrike, känt för sina fruktiga och lätta viner gjorda av druvsorten Gamay. Detta område är beläget i södra delen av regionen och sträcker sig över en yta av cirka 5 000 hektar.

Beaujolais Village är en appellation d'origine contrôlée (AOC) och det finns strikta regler för vinproduktion i området. Druvorna som används för att göra vinerna måste odlas på specifika sluttningar med specifika jordmåner och klimatförhållanden. Vinmakarna i Beaujolais Village använder en teknik som kallas maceration carbonique, vilket innebär att hela druvklasar jäser i en syrefri miljö, vilket ger vinerna en fruktig smak och mjuka tanniner.

Beaujolais Village-viner har en ljus röd färg och en fruktig smakprofil med toner av hallon, körsbär och jordgubbar. De är oftast lätta och mjuka, med en hög syra och en lätt kryddighet. Dessa viner är perfekta att dricka unga och passar utmärkt till lätta rätter som kyckling, fisk och sallader.

?'ven om Beaujolais Village-viner inte är lika kända som de finare vinerna från Bordeaux, är de mycket populära bland vinälskare runt om i världen. De är också mycket prisvärda jämfört med många andra franska viner och är ett utmärkt val för dem som söker ett gott vin till ett överkomligt pris.

Det finns också ett årligt evenemang i Beaujolais Village som kallas för 'Beaujolais Nouveau Day', som firas den tredje torsdagen i november varje år. Denna dag firar lanseringen av årets nya vinproduktion och är en populär tradition bland vinälskare runt om i världen.

Sammanfattningsvis är Beaujolais Village-viner från Bordeaux i Frankrike kända för sin fruktiga smakprofil och lätta karaktär. Dessa viner är tillverkade med en specifik teknik och är mycket prisvärda. Beaujolais Village är också känt för sin årliga tradition 'Beaujolais Nouveau Day' och är ett populärt val bland vinälskare runt om i världen.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du