Filtrera & anpassa

Viner från Alex Foillard

Att säga att Gamay flyter i blodet skulle inte vara en så stor överdrift när det gäller Alex Foillard. Som son till Gang of Four Morgon-producenten Jean Foillard fick Alex en tidig introduktion till vines världen. Han influerades såklart också av de ...

Läs mer om Alex Foillard

Vi har tyvärr inga viner från den angivna producenten, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Alex Foillard

Att säga att Gamay flyter i blodet skulle inte vara en så stor överdrift när det gäller Alex Foillard. Som son till "Gang of Four" Morgon-producenten Jean Foillard fick Alex en tidig introduktion till vines världen. Han influerades såklart också av de principerna om hållbart jordbruk och vinframställning med låg intervention som förde hans far till stjärnstatus i naturliga vinkretsar.


Alexs engagemang i familjeföretaget började i ung ålder. Han visade tidigt intresserade för vingårdarna och tyckte om att hjälpa sin far att plocka druvor under skörden. Alex studerade så småning om jordbruk vid Lycée Agricole i Montpellier och tog sedan en examen inom vinodling och enologi i Beaune, samtidigt som han praktiserade på en respekterad domän i Nuits-Saint-Georges. Efter avslutade studier försökte han skaffa sig ytterligare erfarenhet genom praktikplatser i Australien samt en annan hos en producent i Japan. 


Sedan 2014 har Alex jobbat heltid i vingårdarna och i vineriet tillsammans med sina föräldrar – Agnes och Jean Foillard på Domaine Jean-Foillard. 2015 fick han möjligheten att köpa 2 spännande vingårdar från sina äldre bröder. Vingårdarna hade inte brukats ekologiskt, inte heller brukats alls under det senaste året vilket gav Alex ett års försprång med att avgifta jorden. År 2016 släppte han sin första årgång under eget namn från sina 2,5 hektars vingårdar i Brouilly och Côte-Brouilly. Vinifieringen sker på föräldrarnas egendom i Villé-Morgon.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du