Filtrera & anpassa

Viner från Margaux, Frankrike

Margaux är ett av de mest berömda kommundistrikten i Bordeaux tillsammans med Pauillac och hemvist för Chteau Margaux som klassificerades som första cru eller premier grand cru classé i 1855-års klassificering av egendomarna i Médoc. Distriktet ...

Läs mer om Margaux i Frankrike
Dölj atlas

Mer om viner från Margaux


Margaux är ett av de mest berömda kommundistrikten i Bordeaux tillsammans med Pauillac och hemvist för Château Margaux som klassificerades som första cru eller premier grand cru classé i 1855-års klassificering av egendomarna i Médoc. Distriktet ligger 20 kilometer norr om staden Bordeaux och lite avskilt från de andra berömda kommunappellationerna Saint-Estèphe, Pauillac och Saint-Julien.

I distriltets centrala delar är dock jordmånen samma väldränerade näringsfattiga grusbädd som i dessa kända grannar. Just här hittar också distriktets bästa egendomarna. I grannkommunerna Soussans och Cantenac (som ingår i distriktet) är jorden bördigare och här produceras viner med lite mindre finess.

Precis som i övriga Haut-Médoc är det cabernet sauvignon som är den dominerande druvsorten tillsammans med merlot, petit verdot och cabernet franc, ibland ackompanjerat av malbec och carmènere. Men ingen annanstans i Médoc får vinerna en sådan elegans och finessrikedom som i Margaux. Parfymerat aromatiska i doften med mörka bär, kryddor, ek och cederträ om vartannat men ofta också med en struktur och tanniner som gör att de går att lagra i tio år eller mer (för de bättre slotten).

De röda vinerna görs på traditionellt sätt med jäsning på rostfritt stål, cementtankar, keramiska tankar eller på träkar. Antingen med naturlig eller tillsatt jäst. Så gott som alla röda viner av kvalitet lagras en tid på klassiska franska ekfat (normalt 6-20 månader).

De klassificerade slotten är: Château Margaux (1a cru), Château Rauzan-Ségla, Château Rauzan-Gassies, Château Durfort-Vivens, Château Lascombes, Château Brane-Cantenac (alla 2a cru) följt av Château Kirwan, Château d'Issan, Château Giscours, Château Malescot St. Exupéry, Château Cantenac-Brown, Château Boyd-Cantenac, Château Palmer, Château Desmirail, Château Dubignon, Château Ferrière, Château Marquis d'Alesme Becker (alla 3e cru). Château Pouget, Château Prieuré-Lichine, Château Marquis de Terme (alla 4e cru) och slutligen Château Dauzac och Château du Tertre som båda är klassificerade som 5e cru.

Dessutom finns några riktigt bra egendomar som inte klassificerades som cru classé 1855 - som t.ex.: Château d’Angludet, Château Siran, Château Labégorce-Zédé och Château La Gurgue.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du