Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Pedroncelli WInery Zinfandel Mother Clone 2012

Pedroncelli WInery Zinfandel Mother Clone 2012

USA, Sonoma , 750 ml, 14,5%

DRUVOR 92 % Zinfandel och 8 % Petit Sirah Vinet har lagrats på amerikanska ekfat i ca 12 månader där ca 30 % var nya.

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2012

Druvor

Zinfandel, Petite Sirah

Smaknotering

Stor, inbjudande doft av mörka bär och lite fat. Smaken är fyllig, i en för druvan elegant stil. Vinet bjuder på fin balans med bra syra och pigga tanniner. Lång, fruktig eftermak.

Drickes
2015-2019
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

WineAdvocate
Very, Very Good!

One of Pedroncelli’s iconic offerings is the 2012 Zinfandel Mother Clone, a Zinfandel clone planted by generations of Pedroncellis. Always a realistically priced, textbook Zin, the seductive 2012 offers loads of black cherry fruit, pepper and blackberries. Medium-bodied, fruity and pure, it is a delicious, seductive, round, generous Zinfandel to enjoy over the next 2-4 years.

WineEnthusiast
Very, Very Good!

Blended with 8% Petite Sirah and then aged almost a year in American oak, 30% of it new, this is fruity and smoky in equal measure. Its tones of blackberry, leather and black pepper are harmonious. Round and soft, it’s easy to drink and will be approachable to a variety of palates.

Kundbetyg

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Perfekt till smakrika kötträtter och mustiga grytor.

Vinet

DRUVOR 92 % Zinfandel och 8 % Petit Sirah

Vinet har lagrats på amerikanska ekfat i ca 12 månader där ca 30 % var nya.

Producenten

John Pedroncelli var pionjär i Sonoma i Kalifornien och han tillhörde den där generationen som var med och gav amerikanskt vin en pånyttfödelse efter förbudstiden. 1927 när John var två år lånade hans pappa - den italienske immigranten Giovanni Pedroncelli - 11 000 dollar för att köpa en nergången fastighet i Geyserville Sonoma. Från början sålde man det mest i bulk men sakta men säkert i och med att John allt mer tog del i driften av egendomen så började man buteljera sina egna viner. 1949 kom det första zinfandelvinet under egen etikett och därefter var siktet inställt på kvalitet istället för kvantitet. 

Och milstolparna blev många. Bland annat blev man först med att använda Sonoma County på etiketterna 1954. 1963 köpte John och hans bror Jim egendomen men John Pedroncelli var aktiv fram till sin död i januari 2015. I dag drivs egendomen av tredje och fjärde generationen i familjen. Fortfarande har man kvar en liten mängd 100-åriga stockar från den ursprungliga zinfandelvingården som Johns far köpte. Dessutom gör man viner på cabernet, merlot, sangiovese, petite sirah, pinot noir, sauvignon blanc, chardonnay och man har dessutom lite drygt en och en halv hektar med portvinsdruvorna tinta madeira, tinta cao, touriga nacional och souzao.

http://www.pedroncelli.com/

Karta