Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Alvaro Palacios La Vendimia 2020

Alvaro PalaciosLa Vendimia 2020

Spanien, Rioja, 750 ml, 14%

Alvaro Palcios gjorde sig ett namn som en av de stora förnyarna av Priorat - ett område som fram till 1980- och 1990-talen var mer eller mindre bortglömt. 1999 återvände han till familjeegendomen Bodega Palacios Remondo i Rioja Orientale. La Vendimia kommer från de områden som Alvaro Palacios far ur···

Styckvis

179 kr

/flaskaOrd. pris 199 kr
Låda (12 st)

2 148 kr

Ord. pris 2 388 kr
Årgång

2020

Smaknotering

Vinet har en rubinröd färg. Doften är nyanserad och har inslag av röda bär (körsbär, hallon), fat och en viss rökighet. Det är ett smakrikt vin med finstämd frukt av röda bär såsom hallon och körsbär.

Drickes
2022-2026
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18ºC

Så tycker experterna

James Suckling
92p 92 p "Delicious now."

A fresh and refined red with cherry and berry character, fine tannins and hints of orange peel. Medium body, light tannins and a bright finish. Delicious now.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Alvaro Palacios är en av de mest inflytelserika vinproducenterna i Spanien idag. Han föddes i en vinproducerande familj i La Rioja, Spanien, år 1964. Efter examen från universitetet i Bordeaux bestämde sig Palacios för att fokusera på vinframställning och arbetade på olika vingårdar runt om i världen innan han återvände till Spanien för att starta sitt eget vinhus.

?.r 1989 grundade Palacios sitt första vinhus, Palacios Remondo, i Rioja. Men det var efter att han flyttade till Priorat-regionen i Katalonien, där han grundade vingården L'Ermita, som han blev en legend inom vinindustrin.

Efter framgångarna med L'Ermita gick Palacios vidare till att arbeta med vinproduktion i Bierzo och grundade vingården Descendientes de J. Palacios. Där fokuserar han på att producera viner från Mencia-druvan, en druva som är känd för sin förmåga att producera fylliga och smakrika viner.

Palacios har också expanderat till Castilla y León-regionen, där han grundade vingården Pétalos del Bierzo. Pétalos del Bierzo är känd för sina mjuka och eleganta viner som produceras av Mencia-druvor.

Palacios är känd för sin innovation och sin respekt för tradition. Han arbetar hårt för att bevara regionens unika druvsorter och försöker hitta nya sätt att producera viner som reflekterar regionens historia och kultur. Han är också känd för att vara en passionerad förespråkare för ekologisk och hållbar vinproduktion.

Idag är Alvaro Palacios en av de mest framstående vinproducenterna i Spanien och hans viner är högt eftertraktade av vinälskare runt om i världen. Han har mottagit många utmärkelser och erkännanden för sitt arbete, inklusive att ha blivit utsedd till en av de 10 mest inflytelserika vinproducenterna i världen av tidskriften Decanter.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du